V.Jukna apie V.Vonžutaitės vyrą: „Nebuvo jokios protekcijos“

Faktą, jog ministerijai pavaldžios institucijos vadovo konkursą laimėjo bendrapartietės sutuoktinis, ministras tvirtino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

V.Vonžutaitės vyras rado šiltą vietą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Vonžutaitės vyras rado šiltą vietą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:19 PM

Faktą, jog ministerijai pavaldžios institucijos vadovo konkursą laimėjo bendrapartietės sutuoktinis, ministras tvirtino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Kad čia yra kažkokių sąsajų su V.Vonžutaite, aš sužinojau tik vakar perskaitęs žiniasklaidoje, kadangi visiškai skirtinga pavardė, ir būtų sunku tai nuspėti. Sužinojęs pavedžiau Teisės departamentui parengti visą susistemintą informaciją apie konkursą, kreipėmės procedūrine tvarka į specialiąsias tarnybas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V.Jukna.

Konkurso sąlygas ministras tvirtino jau peržiūrėjęs ir šios jam abejonių nesukėlė. „Konkurso sąlygas aš peržiūrėjau dar kartą šiandien. Numatyti pakankamai platūs reikalavimai: socialiniai mokslai, biomedicinos mokslų sritis,  vadovavimo stažas treji metai, kaip ir rekomenduojama 2002 metų Vyriausybės nutarime.

Mano šiandien turimais duomenimis, nebuvo jokios protekcijos, bet pavedžiau Teisės departamentui susisteminti visą medžiagą chronologine tvarka. Jei matysime, kad reikia, bus sudaryta grupė konkurso eigai ištirti“, – kalbėjo ministras.

Žemės ūkio ministerija jau anksčiau patvirtino, kad teisininkai aiškinsis, ar Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursas vyko skaidriai. Tyrimas bus atliekamas po to, kai konkursą laimėjo Seimo narės „darbietės“ V.Vonžutaitės vyras S.Fedotovas.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Žinių radijui sakė, kad dėl konkurso reikėtų pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, ar konkursas vyko teisėtai.

S.Fedotovas iki pernai vasario buvo žlugusio Ūkio banko didžiausio akcininko Vladimiro Romanovo kontroliuojamos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos narys. Jis taip pat dirbo Kauno "Žalgirio" rėmėjo valdyboje, buvo V.Romanovo valdyto futbolo klubo „Hearts FC“ direktorius.

2005 metais S.Fedotovas priklausė ir Ūkio banko valdybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.