Iš moksleivių lūpų sklido žodžiai apie nuveiktus gražius darbus

Ketvirtadienį Garliavoje esančioje viešojoje bibliotekoje šeimininkavo didelis būrys moksleivių, nestokojančių įdomių idėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 11, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:35 PM

Į Kauno rajono mokinių tarybų susirinkimą atvyko 5 – 12 klasių auklėtiniai iš 18 mokyklų. Renginyje dalyvavo daugiau nei 120 moksleivių, Kauno rajono savivaldybės atstovai.

Mokyklos surengė savo pastarųjų mokslo metų veiklos pristatymus. Jų metu buvo dainuojami populiarūs kūriniai, demonstruojamos skaidrės.

Gabūs paaugliai papasakojo apie gražius darbus, kuriuos jie atliko.

Raudondvario gimnazijos auklėtiniai surengė labdaros koncertą, kuriame jie atliko įvairius kūrinius su šio miestelio bendruomenės muzikantais. Koncerto metu gautos lėšos, 1200 litų, atiteko skurstančiais žmonėmis besirūpinančiai organizacijai „Caritas“.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazija nuolat rengia gerumo akcijas – renka pinigus gyvūnų globos organizacijai. Už šias lėšas keturkojams buvo perkamas maistas, įrenginėjami voljerai. Garliaviškiai taip pat dalyvauja tarptautinėse mainų programose su Olandijos ir Vokietijos moksleiviais.

Vilkijos gimnazistai įsiliejo į bendrą projektą su Lenkijos jaunimu, kuriame buvo aptariama itin aktuali emigracijos tema. „Surengėme kelionę po Lietuvą, laužėme tautinius stereotipus ir smagiai leidome laiką“, – pasakojo moksleiviai.

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos moksleiviai kartu su policija surengė akciją prieš nepilnamečių rūkymą – važinėjo po mokyklos apylinkes ir fotografavo dūmą pleškinančius mokinius. Po kelių tokių reidų rūkančių moksleivių gerokai sumažėjo.

Per mokslo metus buvo sumanyta ir daug šmaikščių akcijų – Domeikavos gimnazijoje vyko Miego diena, kurios metu moksleiviai vaikščiojo, apsivilkę pižamas, chalatus. Šioje mokykloje buvo originaliai paminėta Pasaulinė psichikos sveikatos diena – jaunuoliai trumpam virto gydytojais, vilkinčiais baltus chalatus.

Akademijos miestelio Ugnės Karvelis gimnazijos auklėtiniai surengė Nemokamų apsikabinimų dieną.

Mokyklose taip pat buvo minima tarptautinė Tolerancijos diena, virė protų mūšiai, vyko kino vakarai.

Garliavos J.Lukšos gimnazijos auklėtiniai prisistatė Marijono Mikutavičiaus daina „Aš tikrai myliu Lietuvą“, priedainio tekste pridūrę „Aš tikrai myliu Lukšą“, – pagerbdami legendinį pokario partizaną J.Lukšą-Daumantą ir šio Lietuvos didvyrio vardu pavadintą mokyklą, kurioje jie mokosi.

Renginio dalyviai vaišinosi skanėstais ir vaisvandeniais, kuriuos jiems pristatė prekybos tinklas „Express Market“.

Mokinių tarybų posėdžio metu sutarta rinkti geriausius mokyklos nuostatus. Šio konkurso rezultatus planuojama paskelbti gegužės viduryje.

Visų mokyklų atstovai traukė burtus, pas ką teks svečiuotis artimiausią mėnesį.

Taip buvo išrinktos devynios poros „susigiminiavusių“ mokyklų, kurių auklėtiniai vyks vieni pas kitus ir dalinsis savo veiklos patirtimi, keisis idėjomis.

Posėdžio dalyviai sutarė, jog Kauno rajono mokykloms reikia kuo glaudžiau tarpusavyje bendradarbiauti, aptarti ir geras naujienas, ir problemas, kad paskui būtų galima lengviau jas spręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.