Kodėl ministras į Kauną važinėja per Neringą?

Darbus ir poilsį ar pramogas pajūryje bandantys suderinti politikai turėtų būti itin atsargūs. Tuo vakar galėjo įsitikinti praėjusią savaitę Nidoje naktį praleidęs vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:39 PM

Vidaus reikalų ministerijos vadovo nakvynė kurorte nepraslydo pro akis Seimo opozicijos atstovui Eugenijui Gentvilui. „Suprantu, jūs ne viską kontroliuojate, bet gal žinote, ką naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Nidoje veikė vidaus reikalų ministras?“ – per Vyriausybės valandą Seime premjerą Algirdą Butkevičių netikėtu klausimu užklupo liberalas.

Bet apie savo naktinius vizitus aiškintis Vyriausybės vadovas paliko ministrui.

Šis irgi neturėjo ypač kuo pasigirti. „Miegojau, nes rytą turėjau skubiai išvažiuoti į Kauną“, – iš parlamento tribūnos buvo priverstas aiškintis D.Barakauskas.

Seimo salėje pasigirdus šurmuliui, ministrui dar teko pasiaiškinti ir su kuo ten miegojo. „Kaip tai su kuo? Vienas, kad ir kaip keista!“ – teisinosi ministerijos vadovas, bet į sekso skandalą vos neišsirutuliojusią diskusiją Seimo salėje suskubo nutraukti posėdžio pirmininkas.

Savaitgalį patraukia į pajūrį

Ar Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausantis klaipėdietis E.Gentvilas turi kitokių duomenų apie tai, ką Nidoje veikė ir su kuo miegojo D.Barakauskas? Po šio klausimo parlamentaras prapliupo juokais – jis nesitikėjo, kad klausimas ministrui pakryps būtent tokia linkme.

E.Gentvilas aiškino esą jam rūpėjo sužinoti, kodėl ministrai ar kiti pareigūnai Neringoje ar kituose pajūrio kurortuose reikalų dažniausiai atranda artėjant savaitgaliui. „Labai dažnai bandoma derinti darbus ir malonumus. Gyvendamas Klaipėdoje dažnai pastebiu, kaip ministrų vizitai į pajūrį virsta ilgaisiais savaitgaliais. Kaip tik penktadienis, taip ir matau kokį ministrą Klaipėdoje su reikalais“, – situaciją prie jūros budriai stebi opozicijos atstovas.

Liberalas tikino, kad susitikimus su uostamiesčio meru politikai iš Vilniaus dažniausiai planuoja penktadienį. „Tada paprastai į pajūrį jau traukiama iš vakaro, o po susitikimo dar pasiliekama ir savaitgaliui“, – ant piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi balansuojančiu tariamu ministrų ūkiškumu stebėjosi klaipėdietis.

Klausimai salėje sukėlė juoką

E.Gentvilas atkreipė dėmesį, kad į Neringą atvykęs Vidaus reikalų ministerijai vadovaujantis D.Barakauskas po ketvirtadienį vykusių susitikimų irgi neskubėjo atgal į Vilnių, bet liko Nidoje.

Net ir juoką Seimo salėje sukėlę ministro atsakymai neišsklaidė E.Gentvilo įtarimų dėl bandymų derinti darbą ir malonumus. „Ministro atsakymas, kad Nidoje jis liko nakvoti todėl, jog rytą skubėjo į Kauną, man iš viso kažkoks keistas. Nesuprantu, kodėl į Kauną reikia važiuoti per Nidą“, – stebėjosi parlamentaras.

Ministro patarėjas viešųjų ryšių klausimais Valdas Kaminskas paaiškino, kad visus atsakymus į klausimą, ką praėjusios savaitės pabaigoje veikė jo viršininkas, galima rasti ministerijos interneto svetainėje.

Iš tiesų D.Barakausko kelionė į Neringą, kur ministras esą aptarė viešosios tvarkos klausimus vasaros sezono metu, ministerijos svetainėje nušviesta gana plačiai.

Nurodoma, kad ministerijos vadovas susitiko su Nidos meru, lankėsi policijos komisariate, gelbėjimo tarnyboje bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos Neringos užkardoje. „Susitikimo metu aptarti viešosios tvarkos, žmonių ir eismo saugumo užtikrinimo kurorte klausimai vasaros sezono metu“, – pranešama ministerijos svetainėje.

Tuo tarpu kitą dieną ministras turėjo dalyvauti renginyje Kaune, kur generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos auklėtiniams įteikė pirmuosius jų antpečius.

Kiek atsiėjo ministro vizitas į Kauną per Nidą ir nakvynė kurorte, ministerijos interneto svetainėje neskelbiama. Tuo tarpu V.Kaminskas irgi ne kažin ką galėjo paaiškinti. „Kiek man žinoma, ministro susitikimai Nidoje truko iki vakaro, todėl jis nusprendė, kad į Kauną geriau vykti iš ten – taip ir kelias trumpesnis, ir saugiau“, – dėstė patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.