Šiaulių šiukšlininkų karuose sužvango nauji ginklai

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrą (ŠRATC) krečianti skandalų puokštė pasipildė dar vienu. Į teisėsaugininkus kreipėsi vienas įstaigos vadovų Stasys Lembutis, kuris darbo kabinete rado sumontuotą vaizdo ir garso įrašinėjimo įrangą.

ŠRATC patalpose aptikta specialioji sekimo įranga.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
ŠRATC patalpose aptikta specialioji sekimo įranga.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-04-12 11:58, atnaujinta 2018-02-14 17:14

Šiaulių rajono tarybos nariui S.Lembučiui įtarimų kilo dar prieš savaitę. Mat tiek jis, tiek tame pačiame kabinete dirbanti ekologė Vilija Visockienė pastebėjo, jog iš įjungto kompiuterio garso kolonėlių ėmė sklisti keisti garsai.

S.Lembutis buvo išardęs ir garso kolonėlę, bet joje nieko nerado. Tada jis nusprendė apžiūrėti visą kabinetą. Galiausiai jis pastebėjo, kad pakabinamosiose lubose viena įmontuota plokštė gerokai storesnė, o iš jos driekiasi maitinimo kabelis.

Plokštės viduje aptikti keli mikrofonai ir mažytė vaizdo kamera. Jos akutės nebuvo matyti, nes plokštės paviršius labai margas.

Laidai iš kabineto driekėsi į gretimą patalpą. Joje po pakabinamosiomis lubomis buvo paslėptas valdymo blokas, kuris buvo prijungtas prie maitinimo šaltinio.

S.Lembutis iškvietė pareigūnus, kurie išsivežė visą įrangą.

Ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas – aiškinamasi, kam ši įranga priklausė.

ŠRATC krečia vienas skandalas po kito. Prieš porą metų į STT tinklus patekęs įstaigos direktorius Raimundas Jakutis jau stojo prieš teismą. Jis teisiamas dėl korupcinių nusikaltimų.

Beveik dvejus metus nušalintas vadovas buvo trumpam sugrįžęs į darbą, bet per savaitę ėmėsi tiek permainų, kad dalininkai atleido jį kaip praradusį pasitikėjimą. Viena iš permainų - pareigose paaukštintas S.Lembutis.

Kardas kabo ir virš S.Lembučio galvos, nes paaiškėjo, kad jis ŠRATC degalų kortelę panaudojo saviems tikslas – pylė kuro į savo mašiną.

Atleisti S.Lembutį planuota nuo praėjusių metų pradžios. Jį ir anksčiau gelbėjo, ir dabar saugo nedarbingumo lapelis. Radęs sumontuotą įrangą, S.Lembutis susirgo vėl.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.