L.Graužinienė džiaugiasi V.Vonžutaitės vyro sėkme

Seimo pirmininkė ir Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė nedramatizuoja įtarimų, kad Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės sutuoktinis Sergejus Fedotovas neskaidriais būdais laimėjo konkursą vadovauti vienai Žemės ūkio ministerijai pavaldžiai tarnybai.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 16, 2014, 9:30 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:07 PM

Kai S.Fedotovas laimėjo konkursą vadovauti Valstybinei augalininkystės tarnybai, pasklido abejonių, ar jis nebuvo proteguojamas, nes ši tarnyba yra pavaldi Žemės ūkio ministerijai, kuriai vadovauja Darbo partijos atstovai. Tai jau ne pirmas atvejis, kai su Darbo partija susiję žmonės įtariami gavę darbą valstybės tarnyboje nesąžiningu būdu.

Tačiau Seimo pirmininkė L.Graužinienė dėl to nelinkusi nerimauti.

„Jeigu moteris yra ištekėjusi, nereiškia, kad ji turi išlaikyti šeimą ir vyrą, jei ji yra Seimo narė. Vyras taip pat turi kur nors dirbti. Kiek aš turiu informacijos, yra atliekamas patikrinimas.

Jūs gi gerai žinote, kad dabar ne taip paprasta į valstybės tarnybą įsidarbinti. Pirmiausia reikia išlaikyti testus, kurie tikrai nėra labai lengvi ir paprasti.

Kiek aš turiu informacijos iš vakarykštės dienos, žinau, kad buvo išlaikyti testai aukščiausiu balu ir įvertinimu. Tai reikia džiaugtis, kad išsilavinę ir protingi žmonės ateina į valstybės tarnybą“, – trečiadienį Žinių radijui teigė Seimo vadovė.

Darbo partijos deleguotas žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna tvirtina, jog Seimo narės „darbietės“ V.Vonžutaitės vyras S.Fedotovas Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursą laimėjo be protekcijų, bet tyrimas bus atliktas.

Faktą, jog ministerijai pavaldžios institucijos vadovo konkursą laimėjo partijos kolegės sutuoktinis, ministras tvirtino sužinojęs tik iš žiniasklaidos.

„Kad čia yra kažkokių sąsajų su V.Vonžutaite, sužinojau tik vakar perskaitęs žiniasklaidoje, nes visiškai skirtinga pavardė, ir būtų sunku tai nuspėti. Sužinojęs pavedžiau Teisės departamentui parengti visą susistemintą informaciją apie konkursą, kreipėmės procedūrine tvarka į specialiąsias tarnybas“, – sakė V.Jukna.

S.Fedotovas iki pernai vasario buvo žlugusio Ūkio banko didžiausio akcininko Vladimiro Romanovo kontroliuojamos Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos narys. Jis taip pat dirbo Kauno „Žalgirio“ rėmėjo valdyboje, buvo V.Romanovo valdyto futbolo klubo „Hearts FC“ direktoriumi.

2005 metais S.Fedotovas priklausė ir Ūkio banko valdybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.