Pinigai surinkti, bet bauda už lenkiškas lenteles – nesumokėta

Daugiau kaip 43 tūkst. litų baudą už nenukabintas lenteles lenkiškais užrašais gavęs Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslovas Daškevičius surinko pinigus, tačiau susimokėti neskuba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:25 PM

Antstolė įspėjo, kad už tokius veiksmus bus areštuotas B.Daškevičiaus butas. Janė Jakimavičienė pareiškė, kad areštuoja Šalčininkų rajono administracijos direktoriaus turtą baudai išieškoti.

„Siųsime Registrų centrui aktą dėl buto arešto. Areštas nereiškia, kad jis bus iš karto įgyvendintas. Žmogus gali pateikti prašymą išsimokėti kitaip. Bet jis bus priverstas galvoti, ką daryti toliau“, – paaiškino antstolė.

„Dabar šios bylos konkrečiai nekomentuosiu, nes dar neturime dokumentų, patvirtinančių, jog antstolė šį butą areštavo ir perdavė duomenis registrui. Kai B.Daškevičius gaus dokumentą, žinosime, apie ką kalbama. Tada jis spręs, mokės ar ne", – pareiškė Šalčininkų rajono meras Zdzislavas Palevičius.

Pernai gruodį Vilniaus apylinkės teismas nusprendė, kad B.Daškevičius turi sumokėti 43 tūkst. 400 Lt baudą už kiekvieną 2008 m. rugsėjo 25 d. teismo sprendimo, kuriuo buvo nurodyta nuimti dvikalbes lenteles rajone, nevykdymo dieną. Iš karto buvo pradėti rinkti pinigai B.Daškevičiaus baudai padengti. Lėšos buvo renkamos Lietuvoje ir Lenkijoje.

Neoficialiais duomenimis, jau prieš kelis mėnesius vien tik Šalčininkų rajone surinkta per 30 tūkst. litų. 10 tūkst. Lt skyrė LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis. Dar 30 tūkst. litų paaukojo Lietuvoje viešėję lenkų partijos „Teisė ir teisingumas" atstovai.

Tačiau kol kas niekas neskuba šių pinigų perduoti B.Daškevičiui. „Tai buvo regioninių Šalčininkų ir Lietuvos lenkų sąjungos Vilniaus skyrių iniciatyva. Jie turi atskiras bankų sąskaitas. Valdyba nesikišo ir neklausė, kas rinko pinigus ir kur jie šiuo metu yra. Manau, kad Vilniaus ir Šalčininkų skyriai priims atitinkamus sprendimus, ir viskas bus gerai. Jeigu iki šiol nėra atitinkamo sprendimo, vadinasi,  tam yra atitinkamų priežasčių", – paaiškino LLS pirmininkas Michalas Mackevičius.

Tuo tarpu Z.Palevičius pabrėžė, kad jie ir toliau rems Šalčininkų rajono administracijos direktorių. Tačiau sprendimą turi priimti pats B.Daškevičius: „Jeigu jis kreipsis į Šalčininkų skyrių, žinoma, skyrius jį rems ir padės jam finansiškai. Nes pinigų rinkimo akcija įvyko, pinigai yra surinkti."

Politikas nenorėjo atskleisti, kokią sumą pavyko surinkti. „To kol kas nekomentuoju. Viskas bus paskelbta viešai. Kiekvienas litas. Galiu tik pasakyti, kad rajono gyventojai, ne tik rajono, o ir Lenkijos, parodė savo solidarumą. Ne tik dėl baudos sumokėjimo, bet ir dvikalbystės įteisinimo viešajame gyvenime klausimu. Tai – pagrindinis klausimas", – sakė Šalčininkų rajono meras.

Šalčininkų valdžios atstovas taip pat negalėjo paaiškinti, kas bus daroma su pinigais, jeigu B.Daškevičius pagalbos nesikreips. „Kas bus, kaip bus. Komentaro nėra. Pinigai surinkti. Yra žinoma, kas juos persiuntė. Jie bus panaudoti tam, kam turi būti panaudoti.

Nė vienas litas nebus skirtas dalykams, kuriems nebuvo siųstas. Tai buvo solidarumo B.Daškevičiaus byloje dėl lentelių išraiška, taigi pinigai ir bus tam reikalui skiriami. Laikas parodys, kreipsis jis pinigų ar ne", – pareiškė Z.Palevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.