ŠRATC būstinėje aptikta sekimo įranga – teisėta

Šiaulių apygardos prokuratūra nusprendė, kad Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre (ŠRATC) aptikta vaizdo ir garso įrašymo įranga – joks kriminalas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-04-17 14:07, atnaujinta 2018-02-14 13:25

Pasirodo, šis sekimo įrenginys buvo teisėtas – gauti visi būtini leidimai. Kodėl reikėjo sekti vieną įstaigos vadovų Stasį Lembutį ir ekologę Viliją Visockienę, neviešinama.

Šią įrangą prieš 10 dienų savo darbo kabinete surado teisėsaugininkų akiratyje atsidūrę S.Lembutis ir V.Visockienė. Jie pirmiausia pastebėjo, kad iš garso kolonėlių sklinda keisti garsai.

Buvo išardytos ir kolonėlės, bet nieko neaptikta. Galiausiai nutarta apžiūrėti pakabinamąsias lubas. Jų plokštėje ir rasti mikrofonai bei mažytė vaizdo kamera. Iš išorės kameros objektyvas buvo nepastebimas, nes plokštės paviršius margintas taškeliais.

Visa ši įranga buvo prijungta prie maitinimo laidų, kurie driekėsi į gretimą patalpą.

Pranešus apie aptiktą sekimo įrangą, atvažiavę teisėsaugininkai ją išmontavo ir išsivežė.

Teisėsaugininkų akiratyje atsidūrę S.Lembutis ir V.Visockienė tikina jaučiantys spaudimą palikti darbovietę.

ŠRATC ekologė įtariama pažeidusi įstatymo normas per pernai rudenį vykusį viešąjį pirkimą, kuriame pirkta naftos produktų gaudyklių priežiūros paslauga.

Tuo tarpu S.Lembutis kluptelėjo paaiškėjus, kad naudodamasis darbovietės išduota kortele degalų pylė į asmeninės mašinos  baką.

Neseniai darbo neteko ŠRATC direktorius Raimundas Jakutis, kuris teisiamas dėl korupcinių nusikaltimų. Beveik dvejus metus buvęs nušalintas vadovas buvo grįžęs savaitei, bet dalininkai nusprendė atsisveikinti su juo kaip praradusiu pasitikėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.