Negalima leisti, kad Vilniaus pensininkai gyventų per gerai

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 19, 2014, 8:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:02 PM

Tegu bilietus perka ir nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėję asmenys - politiniai kaliniai ir tremtiniai, buvę getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniai, pagalvojo konservatoriams simpatizuojantis A.Skaistys.

Nors A.Skaistys gavo už tai per nagus nuo Vilniaus apygardos administracinio teismo, jis turbūt nenurims. Šis teismas nutarė, kad savivaldybė pasielgė teisėtai pensininkams suteikdama lengvatą. Ja dabar naudojasi 16 tūkst. pagyvenusių vilniečių, džiaugdamiesi, kad metams miesto transporto bilietas kainuoja tik 10 litų.

A.Skaisčio galva, keleivių skirstyti pagal amžių ir statusą nevalia. Tai esą pažeidžia konstitucinį asmenų lygybės principą. Tad jis teismo sprendimą turbūt apskųs.

Sotus alkano neužjaučia. Per 6 tūkst. litų „ant popieriaus“ uždirbantis Vyriausybės atstovas turbūt nė karto nesilankė svečiuose pas vadinamojoje chruščiovkėje gyvenantį pensininką. Tik prieš kelias dienas į ketvirtąją dešimtį įkopęs A.Skaistys mano, kad senjorui kas mėnesį mokėti po šimtą litų už bilietą - vieni juokai.

Panaikinti lengvatą A.Skaistys siekia kovodamas su savivaldybe. Kuo dar jis pasižymėjo karuose su Vilniaus valdžia?

Ogi tuo, kad teismui apskundė tarybos sprendimą, pagal kurį gyventojai buvo raginami deklaruoti savo gyvenamąją vietą savivaldybei priklausančiame bute Gedimino pr. 24-40. Teismas nusprendė, kad tai yra neteisėta.

Todėl Vilniuje gyvenantys ar dirbantys asmenys ir toliau mokės gyventojų pajamų mokestį į kitų savivaldybių, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą, biudžetus ir sostinė neteks įplaukų.

O 4499 vilniečiai, deklaravę gyvenamąją vietą Gedimino prospekte ir mokėję minėtą mokestį sostinei, turės pasiieškoti kitos vietos.

Nepatiko Vyriausybės atstovui ir seniūnijų pertvarka, todėl ir ją apskundė teismui.

Taryba buvo pasiruošusi naikinti 16 seniūnijų, vietoj jų steigiant 11 biurų. Niekas seniūnijų labai ir nepasigedo, nes jos jau seniai tapusios popierių dėliojimo iš vienos krūvos į kitą įstaigomis. Kai kurios seniūnijos, pavyzdžiui, Žvėryno, Viršuliškių, jau buvo išleidusios kvapą - nustojusios veikti.

Tačiau teismas patenkino Vyriausybės atstovo skundą, ir savivaldybė seniūnijų pertvarkų vykdyti negalės.

A.Skaistys tikino, kad prieš naikinant seniūnijas turėjo būti surengta gyventojų apklausa.

Vyriausybės atstovas panoro išgirsti vilniečių balsą. Tik kodėl jis, užsimojęs prieš lengvatą pensininkams, staiga tampa kurčias?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.