Kur iš Seimo dingsta L.Graužinienė?

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė balandį jau kelis kartus netikėtai atšaukė iš anksto planuotus susitikimus ir dalyvavimą svarbiuose posėdžiuose. Seime pasklido gandai, kad parlamento vadovę galėjo užgulti neplanuotų asmeninių rūpesčių našta.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-04-22 16:44, atnaujinta 2018-02-14 12:35

Antradienį Seimo vadovė ir Darbo partijos lyderė L.Graužinienė nesiklausė premjero Algirdo Butkevičiaus ir kitų ministrų darbų metinės ataskaitos, nors iš vakaro buvo pranešta, kad A.Butkevičiui skaitant savo pranešimą L.Graužinienė pirmininkaus Seimo posėdžiui.

Paklaustas, ar toks elgesys nereiškia nepagarbos Vyriausybės vadovui, A.Butkevičius pripažino, kad L.Graužinienės Seime nėra nuo pat ryto. Jos nebuvo ir Seimo vadovų ir frakcijos seniūnų pasitarime.

Žurnalistai pastebi, kad Seimo vadovė pastaruoju metu jau ne pirmą kartą atšaukia visus susitikimus ir kažkur dingsta. Balandžio viduryje buvo atšauktas ir jos vizitas į Ignaliną.

Tačiau po pietų ar kitą dieną L.Graužinienė kaip niekur nieko Seime pasirodo.

Taip atsitiko ir šį antradienį. Po pietų Seimo vadovė žada dalyvauti valdančiųjų partijų lyderių susitikime.

„Seimo pirmininkė šiandien turėjo svarbių reikalų“, – paklausta, kodėl L.Graužinienė ryte neklausė premjero pranešimo, portalui lrytas.lt teigė jos atstovė spaudai Dalia Valentienė. 

Politikai svarsto, kad Seimo vadovei galbūt tenka praleisti svarbius posėdžius dėl asmeninių priežasčių. Galbūt jai tenka rūpintis sūnumi Eimantu, kuris prieš kelis mėnesius paslaptingomis aplinkybėmis buvo dingęs. Šiuo metu Seimo Archyvo skyriuje dirbantis E.Graužinis oficialiai atostogauja.

Pati L.Graužinienė nesiteikia aiškintis, kodėl ji pastaruoju metu dažnokai atšaukia savo darbotvarkes ir kažkur dingsta.

„Aš buvau trumpam išvykusi iš Vilniaus. Grįšiu po pietų būsiu (...) Na aš neturiu duoti „Lietuvos rytui" ataskaitų, ką aš darau. Aš nieko paslaptingo nedarau, aš esu Lietuvoje", – aiškino Seimo vadovė priminus, kad ji yra viešas asmuo ir visuomenė turi teisę žinoti, kur ji važinėja darbo metu.

Paklausta, ar ji praleidžia Seimo posėdžius, nes rūpinasi savo sūnumi, L.Graužinienė paneigė tokias kalbas: „Ne, tai netiesa."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.