„Darbiečiai“ ir socialdemokratai susikirto dėl iškilmių

Valdantieji politikai nebepasidalija šventinės tribūnos – „darbiečiai“ ir socialdemokratai ėmė rungtis, kurie bus geriau matomi per Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmečio minėjimo renginius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Apr 29, 2014, 8:18 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:04 AM

Kas kalbės, kokia kalbėtojų politinė spalva, kas kur sėdės? Iškilmingų posėdžių programa tautos išrinktiesiems dažnai būna neapsakomai svarbi. Nieko keista, kad politikai nesutaria ir dėl Lietuvos narystės ES dešimtmečio minėjimo Seime, rašo „Lietuvos rytas"

Valdantieji socialdemokratai sumanė, jog posėdžio kalbėtojų sąrašas turi būti ilgas, o jame – daug kairiųjų.

Tai ir į politinę pensiją išėjęs Česlovas Juršėnas, ir buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, ir buvęs bei dabartinis Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkai Vytenis Andriukaitis ir Gediminas Kirkilas.

Tačiau Seimo valdyboje prieš tokį sąrašą staiga pasišiaušė parlamento ir „darbiečių“ vadovė Loreta Graužinienė.

Ji pareiškė, kad tiek daug kalbėtojų nereikia, o posėdį reikėtų rengti trumpesnį.

Valdybos nariai „Lietuvos rytui“ teigė, kad Seimo pirmininkė buvo nepatenkinta, jog tarp numatomų kalbėtojų dominuoja socialdemokratai, ir įtarė, kad ši partija nori iš renginio pasidaryti rinkimų reklamą.

Tik po papildomų diskusijų valdybai buvo pateiktas gerokai sutrumpintas renginio gegužės 6- ąją projektas, kuris ir palaimintas. Numatyta, jog prieš pat posėdį pati L.Graužinienė atidarys parodą, skirtą Lietuvos narystės ES dešimtmečiui.

Bet socialdemokratai partijos nuopelnais vedant Lietuvą į ES galės pasidžiaugti savo lyderio Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos Vyriausybės rūmuose – būtent ten galės kalbas rėžti ir visi oratoriai, kuriems kairieji buvo numatę Seimo tribūną.

Gali būti, kad L.Graužinienę purkštauti prieš koalicijos partnerius paskatino tai, kad socialdemokratų siūlymu iš gegužės 1-osios į gegužės 11-ąją buvo nukeltas Seimo dviračių žygis, skirtas narystės ES dešimtmečiui, nors šiam renginiui jau buvo išduotas savivaldybės leidimas.

Mat tą dieną kairieji tradiciškai rengia savo partijos eitynes, skirtas Tarptautinei darbo dienai, todėl nenorėjo, kad tuo pat metu centrinėse Vilniaus gatvėse vyktų ir kiti renginiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.