Tvarkos prižiūrėtojų pastangos tikros ar menamos?

"Sostinė"

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:47 AM

Ar taip yra iš tiesų? Lauko kavinė, dėl kurios ietis pirmiausia sukryžiavo aplinkinių namų gyventojai ir užeigos savininkas S.Visockis, tebėra kaip buvusi.

Bet juokingiausia ne tai. Ne vieną dieną uniformuoti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai tyrė, kaip ta lauko kavinė, kuri nenumatyta projekte, įrengta. Matavo, skaičiavo, kasėsi pakaušį.

Ir ką gi? Bendrovės „Imperatoriaus rūmai“ direktoriui S.Visockiui skirta 10 litų bauda. Štai toks darbo rezultatas. Beje, protokolą savivaldybės atstovai surašė kovo 17-ąją, o lauko kavinė stovi iki šiol.

Pasipiktinusiems vilniečiams tikrintojai paskubėjo pareikšti, kad visa kita yra teisėta. Baro „Cash“ langų keitimo projektui pritarta dar praėjusiais metais, dėl viešosios rimties trikdymo taip pat nėra ko skųstis.

Pasirodo, Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai savaitgaliais prie baro „Cash“ lankėsi net 14 kartų ir jokių pažeidimų neaptiko. Jie pabrėžė, kad važiavo tarp 24 val. ir 3 val. 30 min. Štai koks sunkus darbas.

Lyg tarp kitko savivaldybė pabaigoje užsiminė, kad dėl visų kitų pretenzijų vilniečiai kreiptųsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją. Jiems esą laikas suprasti - užteks valdžią varginti skundais, dėl kurių net naktimis tenka dirbti.

Vis dėlto vienas tikrintojas iš dalies teisus, nepatenkintam triukšmu vilniečiui pareiškęs: „Jeigu norite ramybės, kelkitės į miegamuosius rajonus.“ Vilniaus Islandijos gatvės gyventojams, dygstančius barus ir kavines vadinantiems girdyklomis ir skundais užpilantiems įvairias įstaigas, laikas susitaikyti - jie gyvena miesto centre.

Aišku, juokinga bauda nubaustas S.Visockis - ne šventasis. Tereikia prisiminti, ką jis ankstesniais metais išdarinėjo Benediktinių vienuolyno name Šv.Ignoto gatvėje arba prie Šv.Kotrynos bažnyčios, kur lauko kavinę mėgino įrengti šventoriuje.

Bet čia būtina paminėti vieną detalę. Vilniaus mokytojų namai, administruojantys bažnyčią, patys leido verslininkui prijungti komunikacijas: vandentiekį, nuotekų sistemą ir elektrą.

O paskui užgriuvo tikrintojai: paveldosaugininkai, statybų inspektoriai, visokių inspekcijų ir tarnybų atstovai. Esą jie anksčiau nematė, kas vyksta pačiame miesto centre.

Tokių visockių Vilniuje daugybė. Tik šio verslininko darbeliai labiau pastebimi, nes jis vis mėgina įkelti koją į miesto centrą.

Atrodo, kad ir dėl baro „Cash“ aistros plieskiasi, nes viena žinyba leido, kita draudė, trečia patvirtino. Kairė tikrai nebežino, ką daro dešinė.

"Sostinė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.