Pasaulio ralio čempionatui Lietuvoje žiūrovai nereikalingi?

Iki šių metų reikšmingiausio automobilių sporto renginio Lietuvoje liko mažiau nei du mėnesiai, tačiau ralio gerbėjai pasimetę – neaišku, nei kur tiksliai varžybos vyks, nei kaip į jas patekti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

May 3, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:55 AM

Po skambaus džiugesio, kad šįmet Lietuvoje pirmą kartą vyks Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas, šiomis varžybomis susivilioję tautiečiai liko nežinioje.

Žinoma tik tiek, kad dvejose valstybėse, Lietuvoje ir Lenkijoje, birželio 26-29 dienomis vyksiantis WRC etapas „Lotos Rally Poland“ į mūsų šalį užsuks birželio 27-ąją. Druskininkuose bus įrengta serviso zona, o Dzūkijos miškuose bus suformuoti keturi greičio ruožai.

Tačiau kokiais keliais jie drieksis, kokio bus ilgio, kur pasaulinio lygio varžybas bus galima stebėti ir kaip įsigyti bilietus, neviešinama.

WRC etapą svajojanti pamatyti vilnietė Janina stebėjosi, kad apie taip lietuvių lauktas varžybas neįmanoma sužinoti nieko konkretaus.

„Nėra jokio internetinio puslapio, jokios informacijos. Paieškos sistema randa tik straipsnius spaudoje, bet pabandžius ieškoti, kiek kainuos bilietai, kur važiuoti – nieko“, - pasakojo man ji.

Tikrai – į google.lt paieškos langą įvedame „wrc bilietai Lietuvoje “. Jokių žinių, išskyrus keletą forumų pranešimų apie 2009-aisiais lietuvių Lenkijoje aplankytą WRC etapą bei šių metų WRC etapo lietuviškosios dalies organizatoriaus Algio Poteliūno raginimą bilietais pasirūpinti iš anksto.

Daugybė ralio entuziastų norėtų šiuo patarimu pasinaudoti, bet kaip? Ieškome angliškai – rezultatas taip pat lygus nuliui.

Galima nusipirkti bilietų į gerokai vėliau vyksiančius WRC etapus, net į patį paskutinįjį čempionato kalendoriuje Velso ralį, tačiau apie bilietus į Lenkijos-Lietuvos WRC etapą net neužsimenama.

Specialiai WRC etapo daliai Lietuvoje organizuoti Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) įkūrė atskirą įmonę, VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“, tačiau ji internetinio puslapio neturi, o vienintelio darbuotojo, direktoriaus A.Poteliūno, telefono numeris neskelbiamas.

Įmonė turi tik paskyrą socialiname tinkle „Facebook“, bet joje daugumą informacijos sudaro žinios apie kitus WRC etapus.

Į LASF internetinę svetainę užėję ir „Rally Poland“ logotipą spustelėję smalsuoliai nukreipiami į lenkišką varžybų svetainę. Joje galima pasirinkti tekstą lietuvių kalba, bet spustelėjus mygtuką „Žiūrovams“ pasirodo trumpas sakinys „Informacija ruošiama“.

Bet net ir lenkų kalba nurodoma nedaug daugiau - tik kaip nuvažiuoti į ralio startą Mikolaikose bei kur nakvoti greta jo.

Toliau ieškant informacijos apie lietuviškojo WRC bilietus iš galvos nedingo klausimas – ties kuriuo žingsniu rankas nuleistų eilinis potencialus ralio žiūrovas? Aistringų WRC gerbėjų Lietuvoje vis tik nėra daug, bet galbūt nemažas būrys piliečių tą savaitgalį norėtų tiesiog prasiblaškyti ir pažiūrėti dar nematytų varžybų.

Tačiau kiek jų neradę bilietų populiariausiuose bilietų pardavimo puslapiuose ir paieškos sistemose nenuleis rankų ir toliau lauks nežinioje? Juk paprasčiau užsisakyti apartamentus pajūryje ar SPA pramogas.

Išnaudojusi visiems žiūrovams prieinamus būdus, paskambinau ietuviškosios WRC etapo dalies informacijos sklaida besirūpinančiam viešųjų ryšių specialistui Tomui Ruseckui. Jis patvirtino, kad bilietų kol kas nėra, bet pažadėjo, kad jų kainos bus paskelbtos kitą savaitę. Kol kas, pasak pašnekovo, tebederinamos varžybų sutarties detalės.

Tačiau kaip seksis pritraukti planuojamas dešimtis tūkstančių žiūrovų, neaišku, nes į kiekvieną WRC etapą paprastai suvažiuoja ne tik vietiniai žiūrovai, bet ir užsieniečiai, kuriems atostogas ir keliones reikia planuoti gerokai iš anksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.