Žinomi žmonės vėl kviečia pasaulio lietuvius: susitikim!

Vilniaus oro uoste antradienį susirinkę žinomi muzikos, verslo, sporto atstovai pakvietė visus išvykstančius ir parvykstančius susitikti liepos 10–13 dienomis Lietuvoje. „Anties“ lyderis ir architektas Algirdas Kaušpėdas, atlikėja Jurga Šeduikytė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, „TEO LT“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, Omano Sultanato garbės konsulė Boleta Senkienė drauge pristatė šią vasarą vyksiantį antrąjį Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą. Pristatymo dalyviai šiuolaikiškai įsiamžino nuotraukoje – asmenuke bei simboliškai pasirašė ant balionų, kviečiančių į renginį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:21 AM

Renginio iniciatorius ir organizatorius Kęstas Pikūnas teigia, kad renginio idėja yra gimusi iš poreikio ir bendravimo trūkumo tarp jaunų žmonių. Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos pirmininkas K.Pikūnas pasidžiaugė, kad visų partnerių ir renginyje dalyvaujančių žmonių pagalba festivalis vyksta ir auga.

„Man labai gerą ir gyvą įspūdį paliko pirmas susitikimas. Manau, kad festivalio sėkmė priklauso nuo paties jaunimo, kuris dalyvauja, nes būtent jie, ne pranešėjai ar svečiai, kuria gerą atmosferą. Jaunimas dabar yra nepaprastai sąmoningas, jie nori bendrauti ir kurti Pasaulio Lietuvą“ - renginio pristatyme kalbėjo architektas, grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime bus skaitomi pranešimai, vyks diskusijos aktualiomis verslo, politikos, kultūros ir mokslo temomis. Su šių sričių ekspertais bus nagrinėjami nacionalinio saugumo, aukštojo mokslo, inovacijų įtakos verslui, asmeninio verslo steigimo, Lietuvos vaidmens pasaulyje, meno kūrėjų ir elektroninės erdvės santykio, visuomenės tolerancijos klausimai. Renginyje vyks susitikimų sesijos su sportininkais, keliautojais, restoranų verslo kūrėjais, teisininkais, rašytojais, teatro ir kino režisieriais, sėkmingą karjerą padariusiais lietuviais.

„Aš mėginsiu neprarasti žaismingumo ir suprasdamas, kad bendrauju su jaunimu, pateiksiu pranešimą apie zombių gyvenimą. Po pranešimo panelinėje diskusijoje panagrinėsime plačiau, kas yra tie išoriniai ir vidiniai zombiai ir kaip su jais reikėtų tvarkytis“, - pasakojo A.Kaušpėdas, Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime skaitysiantis pranešimą „Zombiai puola Lietuvą“.

Omano Sultonato garbės konsulė Lietuvoje B.Senkienė, skaitysianti pranešimą eksporto tema, pajuokavo, kad iš Omanų Sultonato lietuvių atvyks turbūt ne daug, tačiau pabrėžė tarptautinių pažinčių svarbą verslui.

Verslo dalyje pranešimą apie pramonę sakysiantis „TEO LT“ generalinis direktorius K.Šliužas pažymėjo dalinimosi patirtimi reikšmę.

„Pats prieš šešis mėnesius grįžau į Lietuvą ir matau didelį skirtumą tarp to, kas buvo anksčiau. Lietuvių, pasklidusių po pasaulį šiuo metu yra daug, pasidalinimas patirtimi tarp žmonių, kurie gyvena ne Lietuvoje, yra labai svarbus. Bendravimas padeda išvengti dviračio išradinėjimo, o platesnio konteksto matymas padeda geriau įvertinti tai, ką turime ir kuo galime didžiuotis“, - teigia K.Šliužas.

Liepos 10–13 dienomis vyksiančiame verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalyje vyks Karjeros mugė, kurioje savo veiklą pristatys kelios dešimtys Lietuvos įmonių. Konkurso būdu bus atrinkti įdomiausi mokslo ir inovacijų, kultūros, verslo, visuomeninių ir pilietiškumo projektai, kurie bus pristatomi renginio metu.

„Lietuviams reikalingos įkvepiančios istorijos, todėl man asmeniškai ir mūsų verslui toks susitikimas turi didelę prasmę. Niekad nebuvom verslas, kuris siekia tik piniginio rezultato, mums svarbu daryti naudingus dalykus savo šaliai, juolab, kad esame lietuviškas verslas. Lietuva, žinoma, nepasižymi kava taip, kaip sportu, tačiau kava yra rišantis pokalbį elementas, ypač tokiame renginyje, kur jaunimas susitinka ne tik pramogauti“, - kalba vienas iš „Coffee Inn“ tinklo įkūrėjų Nidas Kiuberis.

Susitikimo organizatorė Ieva Davydenko atkreipė dėmesį, kad šiemet bus dar daugiau dėmesio skiriama veikloms, padėsiančioms užmegzti kontaktus pagal interesų sritis ir skirtingas šalis.

„Manau, kad didžiausias šio susitikimo privalumas yra tas, kad kai tu kuri, jautiesi labai vienišas. Bet kai kuriantys žmonės susitinka vienoje vietoje, jie pasijunta ne vieniši. Galbūt šiam susitikimui pavyks atkurti jaunimo širdyse Lietuvą. Yra svarbu, kad kitose šalyse gyvenantys lietuviai jaustųsi svarbūs Lietuvai ir laukiami. Buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė, dabar turime atkurti pasitikėjimą mūsų valstybe“, - mintimis dalinosi Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime muzikinį pasirodymą surengsianti Jurga Šeduikytė.

Renginyje didžiojoje hipodromo scenoje taip pat koncertuos Leon Somov ir Jazzu, „Skamp“, „Liūdni slibinai“, „Biplan“, Gjan, „Golden Parazyth“, „Keymono“, „Garbanotas bosistas“. Sporto mėgėjų lauks krepšinio, futbolo ir tinklinio turnyrai. Šiemet renginyje taip pat bus rengiamas pasaulio lietuvių bėgimas.

Pristatyme dalyvavusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė neabejoja, kad jaunimas yra viena pagrindinių sporto auditorijų. Pasak jos, sportas skatina pasididžiavimo savo tauta jausmą, o sportiniai žaidimai ir rungtys padeda bendrauti ir susipažinti.

„Kitose šalyse į varžybas atėję palaikyti lietuviai būna labai išsiilgę savo šalies ir bendravimo. Dažnai jie nepaleisdavo net poilsio nuo varžybų metu. Norėtųsi, kad tokių žmonių kuo daugiau būtų Lietuvoje, tačiau žmogus turbūt taip jau sukurtas, kad keliautų ir pažintų“, - apie susitikimus su lietuviais kitose pasaulio šalyse atsiminimais dalinosi Edvinas Krungolcas.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime taip pat bus pristatyti pastarųjų dvejų metų lietuviški filmai, veiks kūrybinės dirbtuvės. Meninkas Ray Bartkus, pirmaisiais metais su renginio lankytojais rankomis originaliai išpiešęs Lietuvos vardą, šiemet kurs įspūdingą šviesos instaliaciją. Iš 70 kilogramų lempučių ant Visuomenės harmonizavimo parko kalno bus išdėstytas pakilimo takas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.