S.Buškevičius ragina ignoruoti gegužės 9-osios renginius

Penktadienį Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse, kur bus minimos pergalės prieš fašistinę Vokietiją ir jos sąjungininkus metinės, oficialūs miesto atstovai nesilankys.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilatis

May 8, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:31 AM

Reaguodami į Ukrainos įvykius bei Rusijos vykdomą politiką Kauno vadovai nusprendė ignoruoti renginį.

Nors savivaldybė į minėjimą nesiųs įgaliotų atstovų, nėra tiksliai žinoma, ar jame nedalyvaus kai kurie tarybos nariai.

„Kvietimo dalyvauti kol kas negavau. O jeigu gaučiau, pagalvočiau ar ten eiti“, – lrytas.lt sakė anksčiau tokiuose renginiuose dalyvavęs vicemeras Vasilijus Popovas.

Kvietimo dalyvauti renginyje tikino negavęs į komandiruotę išvykstantį merą Andrių Kupčinską pavaduosiantis vicemeras Vytautas Vasilenka. Jis sakė, kad net ir kviečiamas negalėtų atvykti į karių kapines, nes dalyvaus Europos dienos minėjime.

„Lietuvių tautai tai jokia pergalė, o tik diena, kai vienas okupantas pakeitė kitą. Po to pas mus vyko partizaninė kova, trėmimai, žudymai bei ilgus dešimtmečius trukusi okupacija“, – sakė S.Buškevičius.

Kauno vicemeras minėjo, kad Lietuvai laikas keisti oficialią poziciją dėl gegužės 9-osios.

„Europa ir Rusija tegul džiaugiasi ir švenčia šią dieną. O mums tai nelaimė. Neturėtų būti jokių rusiškos propagandos akcijų. Juk ši diena reiškia naujos okupacijos pradžią ir visos valstybinės įstaigos turėtų tai įsisąmoninti, negali būti jokio oficialaus minėjimo“, – minėjo S.Buškevičius.

„Jaunosios Lietuvos“ vadovas sakė raginsiantis visus susipratusius lietuvius ignoruoti bet kokius rytoj vyksiančius pergalės prieš fašizmą renginius.

S.Buškevičius pripažino, kad jam neigiamas emocijas sukelia ir tai, kad šią dieną pagerbti kovose kritusių bendražygių ateina sovietų uniformomis vilkintys karo veteranai.

„Šis vaizdas mane nervina. Tai mane, kaip lietuvį, įžeidžia, taip pat paniekina ir visų, žuvusių už Lietuvos laisvę, atminimą“, – sakė S.Buškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?