Kaune iškilo vienas keisčiausių šalyje paminklų

Kauno senamiestyje atidengtas paminklas Rutinai – tai bendras

Kauno senamiestyje vyko paminklo Rutinai atidarymo šventė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno senamiestyje vyko paminklo Rutinai atidarymo šventė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 11, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:56 AM

Masyvus paminklas pagamintas iš aprūdijusių 8 milimetrų storio plieno lakštų ir šiek tiek primena piramidę nupjauta viršūne. Užrašas skelbia, kad 2014-ųjų metų gegužės 11 dieną šioje vietoje nieko ypatingo neįvyko.

Paminklo atidengimo ceremonija prasidė 15 valandą 15 minučių. Vienas sumanymo autorių architektas Audrys Karalius įsitikinęs, kad tai yra rutinos valanda. Kodėl jis taip mano – nepaaiškino.

A.Karalius kaip įmanydamas stegėsi, kad paminklo atidarymas būtų kuo panašesnis į rutiną, džiaugėsi darganotu oru ir apgailestavo, kad jau baigėsi lietus.

Jam šiek tiek nuotaiką sugadino Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris pasidžiaugė, kad visai greta paminklo bendrovės „Kauno vandenys“ darbuotojai uždėjo naują nuotekų šulinio dangtį.

Poetas Gintaras Patackas šiam įvykiui atminti prabilo eilėmis ir net parašė eilėraštį „Aiškinamasis raštas Rutinos paminklui“.

Tuo tarpu „Dizaino savaitės“ vadovas Giedrius Bučas žadėjo, kad ir kitų renginių metu miesto viešosiose erdvės liks festivalį įamžinantys ženklai. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.