Rinkimų dieną - painiava dėl premjero balsavimo

Sekmadienį rytą balsuoti atvykęs premjeras Algirdas Butkevičius neišvydo įprastinio būrio žurnalistų. Žiniasklaidos atstovai ministro pirmininko laukė kitoje rinkiminėje apylinkėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:04 AM

Manyta, kad A.Butkevičius susipainiojo ir nuvažiavo ne ten, tačiau paaiškėjo, kad klaidą įvėlė ne jis.

Socialdemokratų lyderis balsuoti nuvažiavo ten kur visada, bet jo sekmadienio darbotvarkę atsiuntę spaudos tarnybos darbuotojai susimaišė ir žiniasklaidai nurodė ne tą rinkiminės apylinkės adresą.

Prognozuoja antrąjį turą

A.Butkevičius prezidento rinkimuose prognozuoja antrąjį turą, tuo pačiu tikisi, kad sekmadienį balsuos apie pusė visų rinkėjų. „Manau, kad antras turas bus. Ateis, mano manymu, apie 50 procentų - nuo 48 iki 52 procentų. Čia yra tokia mano prognozė. Tikiuosi, kad žmonės balsuos pagal savo sąžinę. Tikiuosi, kad tie, kurie eina į rinkimus ir balsuoja, yra apsisprendę“, - BNS sakė A.Butkevičius.  

Anot premjero, rinkiminės kampanijos pabaigoje debatai buvo įdomūs. A.Butkevičius pastebėjo, jog esama per daug suvaržymų kandidatams susitikinėjant su rinkėjais.

„Šiek tiek gal yra per daug suvaržymų, kai žmonės susitikinėja su kandidatais atskiruose miestuose, miesteliuose. Daugiausia žiūrima, ar kažkas nepadarė pažeidimų. Manau, reikėtų pergalvoti dėl leidimų organizuoti rinkimines kampanijas, gal daugiau įtraukiant jaunimą. Aš susidariau tokią nuomonę, kad jaunimas turi mažai informacijos, ypač apie Europos Parlamento rinkimus“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Naujausi rinkimų rezultatai, reportažai iš kandidatų gimtinių ir rinkimų štabų, pokalbiai su ekspertais, visuomenininkais ir rinkėjais – šiandien 20 val. specialioje laidoje „Prezidentūra tiesiogiai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.