Naujas rinkimų triukas: gėjai ir Conchita Wurst

Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujanti Tautininkų sąjunga pasirinko netradicinį reklamos būdą. Tautininkų taikiniu tapo ne tik lytinės mažumos, bet ir „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjęs transvestitas Conchita Wurst. Gėjų bendruomenė sprendžia, ar dėl to kreiptis į teisėsaugą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-05-14 09:40, atnaujinta 2018-02-13 23:43

„Nepatinka pederastų paradai? Balsuok už Tautininkų sąjungą“, – toks rinkimų šūkis antradienį buvo užklijuotas ant vieno Tautininkų sąjungos kandidatų į Europos Parlamentą automobilių. Ant jo užklijuotas ir lipdukas – raudonai perbraukta „Eurovizijos“ nugalėtojos C.Wurst iš Austrijos nuotrauka.

Kas vairuoja šį automobilį Tautininkų sąjunga slepia. Tiesa, pats Tautininkų sąjungos vadovas Julius Panka šioje reklamoje nieko blogo nemato.

„Mes pasisakome už tradicinę šeimą, tradicines vertybes. Aišku, mes nesama nusiteikę prieš tuos, mano nuomone, šiek tiek ligotus žmones, kurie turi tokių polinkių. Mes manome, kad Lietuvos gatvėse tokių paradų neturėtų būti. Taip pat „Eurovizijoje“ tuos dalykus irgi vertiname neigiamai. Aš manau, to vyro ar moters pasirodymas tikrai nebuvo nei skoningas, nei estetiškas. Jis griauna stereotipus, tačiau kai kurie stereotipai turėtų būti, nes mūsų visuomenė ant to pastatyta“, – kalbėjo J.Panka.

Paklaustas, kodėl gėjai vadinami pederastais, J.Panka aiškino, kad šis žodis yra normalus: „Mano nuomone, daiktai turi būti vadinami savo vardais. Jei mes prostitutę vadinsime naktine plaštake, tai gal ji nuo to geriau jausis, tačiau tai bus tiesos iškraipymas.

Yra tarptautinis žodis, apibūdinantis vyrų santykiavimą su vyrais, jis vadinasi pederastija, o tokie žmonės vadinami pederastais. Tai yra galiojančiame „Tarptautinių žodžių žodyne“. O juos vadinti gėjais, o tai reiškia linksmuolis, išverstus iš anglų kalbos? Anokie jie linksmuoliai. Tai yra sutrikimas, kurį reikia vadinti tarptautiniu moksliniu žodžiu. (…) Mes už tai, kad kiekvienam reiškiniui būtų savas pavadinimas, o jei juos tai žeidžia, galbūt reikėtų susimąstyti dėl savo gyvenimo būdo“, – sakė J.Panka.

Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko mano, kad tokia tautininkų reklama prasilenkia su įstatymais.

„Lietuvoje požiūris iškreiptas – būti nepakančiam ir homofobui yra garbės ženklas. Žmogui, kuris bent kažkiek suvokia apie žmogaus teises ir pagarbą kitiems, tai yra ryškus žmogaus teisių pažeidimas.

Man atrodo, jog toks elgesys turi būti smerkiamas. Šiuo metu Lietuvos gėjų lyga svarsto, ką daryti su tokiais atvejais. Neatmetame galimybės kreiptis į kai kurias struktūras dėl diskriminacijos“, – sakė V.Simonko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.