Klaipėdos universiteto rektoriumi paskirtas M.Rugevičius

Laikinuoju Klaipėdos universiteto

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 20, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:38 PM

KU tarybos sprendimu, ligšioliniai prorektoriai prof. Inga Dailidienė bei prof. Rimantas Didžiokas lieka eiti pareigas, iki kol bus išrinktas naujas rektorius.

Viešą konkursą rektoriaus pareigoms eiti taryba skelbs birželio pradžioje, praneša universitetas. Pretendentai turės dokumentus pateikti per 30 kalendorinių dienų.

Rektorių penkerių metų kadencijai renka Klaipėdos universiteto Taryba. Tarybos pirmininkas bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika tikisi, kad naujas rektorius bus išrinktas iki rugsėjo 1-os dienos.

Laikinąjį rektorių KU taryba paskyrė po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimo dėl buvusio rektoriaus Vaidučio Laurėno. LAT praėjusį penktadienį konstatavo, kad V.Laurėnas iš rektoriaus pareigų turėjo būti atleistas pernai lapkritį, įsiteisėjus apygardos teismo sprendimui, kuriuo jo darbo sutarties pakeitimas dėl jo skyrimo (perkėlimo) į rektoriaus pareigas 2011 metais pripažintas negaliojančiu.

LAT nurodė, kad V.Laurėnas atleidžiamas iš Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigų pagal Darbo kodekso 136 straipsnio 1 dalies 1 punktą. Šis punktas nurodo, kad darbo sutartis be įspėjimo turi būti nutraukiama įsiteisėjusiu teismo sprendimu.

Pernai lapkritį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad Klaipėdos universiteto rektoriaus V.Laurėno darbo sutartis turi būti nutraukta. Anksčiau tokį pat verdiktą buvo priėmęs ir Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, V.Laurėnas, eidamas Klaipėdos universiteto tarybos nario pareigas ir būdamas kandidatu į universiteto rektoriaus pareigas, nenusišalino nuo dalyvavimo tarybos posėdžiuose svarstant ir priimant sprendimus dėl rektoriaus rinkimų. Teismų nuomone, tokiu savo elgesiu jis neišvengė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.