Amerika oficialiai įvertino Ribentropo-Molotovo paktą

Amerika įvertino milijonų žmonių gyvenimus pakeitusį Joachimo fon Ribentropo ir Viačeslavo Molotovo paktą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 8:31 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:34 PM

Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų rūmai, po išsamių diskusijų priėmė oficialią rezoliuciją apie Ribentropo – Molotovo pakto įvertinimą su visomis iš to vėliau įvykusiomis pasekmėmis prieš Europos tautas ir valstybes.

Rezoliucijoje skelbiama, kad rugpjūčio 23-ioji būtų tinkama diena prisiminti milijonus žmonių, kurie tapo teroro aukomis.

„Rugpjūčio 23-ioji, „Juodojo kaspino diena“, yra tinkama data prisiminti ir niekada neužmiršti milijonų Rytų ir Vidurio Europos gyventojų aukų. Daugiau nei 40 metų jie patyrė negailestingą karines, ekonomines ir politines represijas, savavališkas egzekucijas, masinius žmonių suėmimus, trėmimus, buvo slopinamas laisvas žodis, privati nuosavybė buvo konfiskuojama, buvo sunaikintas visuomenės kultūrinis ir moralinis tapatumas“, - rašoma dokumente.

Rezoliucijoje pabrėžta, kad daugelį metų buvo pamintas žmogaus orumas ir laisvė, priverstinai gyventojus atskiriant nuo demokratinio pasaulio naudojant „Geležinę uždangą“ ir Berlyno sieną.

Dokumente pabrėžiama, kad tragiška Europos istorija, gerbiant aukų atminimą, negali būti pamiršta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.