Už borto likusi konservatorė reikalauja perskaičiuoti balsus

Rinkimuose į Europos Parlamentą už borto likusi konservatorė Laima Andrikienė kelia bangas – europarlamentarė reikalauja, kad Vyriausioji rinkimų komisija perskaičiuotų balsus kai kuriose apylinkėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

May 26, 2014, 7:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:18 PM

Trečios kadencijos siekusią politikę nuo antroje vietoje esančio konservatoriaus Algirdo Saudargo skiria tik 69 pirmumo balsai.

L.Andrikienė du mandatus laimėjusios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatų sąraše buvo įrašyta ketvirta.

Po reitingavimo europarlamentarei pavyko pakilti į trečiąją vietą.  Iki pergalės per žingsnį buvusi L.Andrikienė nesutinka su pralaimėjimu. „Negalutiniais duomenimis už mane balsavę 79 tūkst. 747 Lietuvos piliečiai įpareigoja mane siekti, kad Lietuvos rinkėjų balsai būtų sąžiningai suskaičiuoti, ir Europos Parlamento rinkimuose pareikšta Lietuvos piliečių valia būtų apginta ir įteisinta“, – į rinkimų prievaizdus kreipėsi politikė.

L.Andrikienė reikalauja, kad būtų perskaičiuoti balsai bent tose rinkimų apylinkėse, kuriose grubius pažeidimus skaičiuojant balsus esą užfiksavo stebėtojai. „Keliose Vilniaus, Kauno, Telšių apylinkėse šimtai balsadėžėse rastų balsavimo biuletenių, kur buvo balsuota už Tėvynės sąjungą, buvo pripažinti negaliojančiais, argumentuojant tuo, kad juose trūko vieno iš dviejų antspaudų, nors balsadėžėse rastų ir išduotų biuletenių skaičius sutapo“, – sakė europarlamentarė L.Andrikienė.

Dabartinė europarlamentarė taip pat tvirtina, kad galutiniai balsavimo duomenys dar nėra aiškūs – dar trūksta balsavimo rezultatų iš Lietuvos ambasadų Norvegijoje, balsavimo punktų Toronte (Kanada) ir Lemonte (JAV).

Jeigu L.Andrikienei nepavyks patekti į Europos Parlamentą, dvi kadencijas jame dirbusi politikė pretenduos į beveik į beveik 270 tūkst. litų dydžio išeitinę kompensaciją.

Tokio dydžio išmoką taip pat gali gauti rinkimuose nusprendęs nedalyvauti buvęs konservatorių vedlys Vytautas Landsbergis bei socialdemokratas Justas Vincas Paleckis.

Vieną kadenciją šiame parlamente dirbusiems politikams priklauso šešių mėnesių atlyginimo dydžio kompensacija – per 160 tūkst. litų. Tokios išmokos gali tikėtis rinkimuose nedalyvavęs buvęs Liberalų sąjūdžio atstovas Leonidas Donskis, į Europos Parlamentą neperrinkta konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas ir „darbietė“ Justina Vitkauskaitė-Bernard.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.