Laimai Andrikienei darbas Briuselyje virsta miražu

Konservatorė Laima Andrikienė pasibaigus rinkimams toliau kovoja dėl posto Europos Parlamente. Deja, nesėkmingai. Atrodo, kad politikei teks grįžti į Vilnių.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-05-28 12:22, atnaujinta 2018-02-13 10:48

L.Andrikienė Tėvynės sąjungos rinkimų sąraše po reitingavimo atsidūrė trečioje vietoje. Ją nuo į Parlamentą patekusio kolegos Algirdo Saudargo skyrė vos 69 balsai, todėl turėdama viltį atsidurti antroje vietoje politikė paprašė perskaičiuoti kai kuriuos balsus Vilniaus ir kitų miestų apylinkėse.

Balsai perskaičiuoti, klaidų išties aptikta. Pagaliau sulaukta balsų ir iš Norvegijos, kur laimėjo Liberalų sąjūdis. Tačiau L.Andrikienei balsų perskaičiavimas kol kas nepadėjo, o pakenkė. Trečiadienio rytą jos atotrūkis nuo A.Saudargo padidėjo iki 88 balsų.

Perskaičiavus balsus trijose apylinkėse Tėvynės sąjunga papildomai gavo apie 130 balsų. Daugiausia – apie šimtą balsų – Tėvynės sąjunga atgavo Vilniaus L.Sapiegos apylinkėje, kur jie per klaidą buvo priskirti Liberalų ir centro sąjungai.

Dar 20 papildomų balsų konservatoriams pridėta Kaune, 10 – Varniuose. Šioje Telšių rajono apylinkėje kažkodėl apie 70 balsavimo biuletenių buvo pripažinti negaliojančiais.

Tačiau įvertinus šiuos ir iš Norvegijos atėjusius balsus, L.Andrikienė kol kas neturi kuo džiaugtis.

Tiesa, politikė dar nepraranda vilties, kad iki savaitgalio, kai bus tvirtinami rinkimų rezultatai, situacija dar pasikeis. „Manau, kad apygardų komisijos turėtų perskaičiuoti balsus bent jau tų rinkimų apylinkių, kur negaliojančiais pripažintas nemažas skaičius balsavimo biuletenių. Daugiau nei 69 tūkstančiai negaliojančių biuletenių vien Europos Parlamento rinkimuose – skaičius, akivaizdžiai per didelis, ir jis turi būti patikrintas“, – pareiškė Europos Parlamento narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.