Telšių policija mokėsi suvaldyti smurto aktą

Trečiadienį Telšių apskrities policijos komisariato pareigūnai surengė tariamo užpuoliko sulaikymo operaciją Janapolės mokykloje. Šie mokymai buvo skirti pareigūnų įgūdžių, kurių prireiktų susidūrus su AMOK situacija, tobulinimui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 28, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:26 AM

AMOK – vis labiau pasaulyje plintantis smurto reiškinys, kuris paprastai įvardijamas kaip staigus netikėtas įniršio ir agresijos protrūkis ar smurto aktas su siaubingomis pasekmėmis (žmonių žudymas, sunkūs sveikatos sužalojimai), neretai vykstantis vaikų ugdymo įstaigose.

Siekiant, kad policijos pareigūnai būtų susipažinę su tokiomis situacijomis ir turėtų praktinių įgūdžių, kokių taktinių veiksmų imtis į jas reaguojant, gegužės 27-ąją Janapolės pagrindinėje mokykloje buvo imituota praktinė AMOK situacija.

Ją įgyvendinti padėjo apie mokymus informuoti moksleiviai bei mokytojos, kurie suvaidino įkaitus, bei ginkluotu užpuoliku tapęs policijos rėmėjas.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaujant su Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais, mokymų vietą pavertė šiurpą keliančiu vaizdu: mokykloje aidėjo šūviai, kaukė automobilių sirenų garsai, girdėjosi moksleivių riksmas.

Imitavus kaukėto užpuoliko įsiveržimą į mokymo įstaigą, pareigūnai surengė įkaitų išlaisvinimo ir įsibrovėlio sulaikymo operaciją.

Po mokymų, kurie Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu rengiami visoje Lietuvoje, pareigūnai aptarė operacijos rezultatus, išanalizavo savo veiksmus ir įgūdžius.

Pirmadienį Šiauliuose surengtos analogiškos pratybos sulaukė Seimo nario Lino Balsio pasipiktinimo.

Televizijos reportažą apie šias vienoje Šiaulių mokymo įstaigoje surengtas pratybas pamatęs Seimo narys buvo šokiruotas, kad kai kurie vaikai ir mokytojai nežinojo apie mokymus, todėl buvo išgąsdinti.

L.Balsys paprašė ištirti šį atvejį ir išsiaiškinti, ar pareigūnai, Šiauliuose organizavę šias pratybas, nenusižengė darbo etikai, įstatymams, ar nepažeidė mokinių ir mokytojų teisių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.