Vilniuje vyks NATO Parlamentinės Asamblėjos sesija

Vilniuje, Seime, penktadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 28, 2014, 1:22 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:42 AM

Renginyje laukiama per 600 dalyvių – parlamentarų iš 28 NATO valstybių narių, NATO PA asocijuotų narių, regioninių partnerių, delegacijų iš Europos Parlamento, įvairių tarptautinių organizacijų atstovų.

Pirmąją sesijos dieną vyks NATO PA plenarinis posėdis, kuriame kalbės NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas, NATO PA pirmininkas Hughas Bayley'is, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andrijus Parubijus, kiti politikai.

Asamblėja per sesiją Vilniuje ketina svarstyti tris dokumentų projektus: deklaraciją dėl NATO plėtros, kurios projektą teikia Seimo delegacija, deklaraciją dėl paramos Ukrainai ir deklaraciją dėl transatlantinių santykių. Pastarasis dokumentas bus įteiktas artėjančiam NATO Viršūnių susitikimui Jungtinėje Karalystėje.

Šeštadienį ir sekmadienį Seime posėdžiaus NATO PA politinės grupės ir penki NATO PA komitetai: Politikos, Gynybos ir saugumo, Mokslo ir technologijų, Civilinio saugumo, Ekonomikos ir saugumo.

Komitetų posėdžių metu bus pristatomi pranešimai ir diskutuojama aktualiomis temomis: apie padėtį Afganistane; Gruzijos euroatlantinę integraciją; Euromaidano iššūkius; kovą su terorizmu, saugumą ir demokratines institucijas; transatlantinį saugumą ir ekonomiką; kibernetinės erdvės saugumą ir kt.

Politikos komitete pranešimą „NATO partnerystė ir Aljanso atvirų durų politika“ pristatys Seimo delegacijos NATO PA pirmininko pavaduotoja konservatorė Rasa Juknevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.