Ministrą Vytenį Andriukaitį įtarinėjo dėl neištikimybės

Anksčiau viešai abejojęs socialdemokratų kandidato į prezidentus Zigmanto Balčyčio galimybėmis laimėti, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis sulaukė netikėtų kaltinimų, rašo „Lietuvos rytas“.

V.Andriukaitis pasipiktino paskleista žinia, kad jis esą nebalsavo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Andriukaitis pasipiktino paskleista žinia, kad jis esą nebalsavo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

May 29, 2014, 7:42 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:09 AM

V.Andriukaitį užsipuolė ne partijos bičiuliai, o vienos sostinės rinkimų apylinkės komisijos atstovas Vytautas Danilevičius, priklausantis Liberalų sąjūdžiui. Jis socialiniuose tinkluose paskelbė, esą Socialdemokratų partijos vicepirmininkas neatėjo balsuoti.

Anot V.Danilevičiaus, politikas nebalsavo nei sekmadienį, nei iš anksto. Komisijos narys svarstė, kad toks partijos vadovybės požiūris į vykusius rinkimus esą ir lėmė socialdemokratams nepalankius rezultatus prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Tačiau V.Andriukaitis tvirtino atlikęs pilietinę pareigą, o paskelbti įtarimai jį šokiravo.

„Tas veikėjas turėtų pasitikrinti savo sveikatos būklę. Sekmadienį buvo karšta ir greičiausiai jam kažkas atsitiko su smegenų kraujotaka“, – medicinos terminais prakalbo mediko išsilavinimą turintis politikas, vakar pareikalavęs V.Danilevičiaus atsiprašyti.

Skandalą sukėlęs V.Danilevičius vakar kapituliavo: „Komisijos pirmininkas man patvirtino, kad V.Andriukaitis vis dėlto buvo atėjęs balsuoti.

Aš paskelbiau netikrą informaciją ir dėl to atsiprašau.“

Apylinkės komisijos atstovas teisinosi, esą tuo metu, kai socialdemokratų ministras balsavo, jis galėjo būti išėjęs pavalgyti ar į tualetą, o „V.Andriukaitis sugebėjo prasprukti nepastebėtas“.

Vis dėlto Liberalų sąjūdžio atstovas nemano, jog viešindamas tokią informaciją elgiasi nederamai – esą jis tai darė ir po pirmojo prezidento rinkimų turo, tada matė, kad V.Andriukaitis buvo atėjęs balsuoti.

„Aš sutinku atsiprašyti V.Andriukaičio ir asmeniškai, ir viešai. Po rinkimų buvau mažai miegojęs ir kai skelbiau šią informaciją, nepagalvojau apie visas galimybes. Teoriškai jis galėjo nuvažiuoti į Palangą ir ten balsuoti ir aš būčiau jo nematęs, bet jis būtų atsiradęs sistemoje“, – „Lietuvos rytui“ dėstė V.Danilevičius.

Iš pirmų lūpų

Zenonas Vaigauskas

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas

„Neprisimenu tokio atvejo nė per vienus ankstesnius rinkimus. Jei bus gautas skundas dėl V.Danilevičiaus elgesio, privalėsime svarstyti ir greičiausiai jis bus pašalintas iš komisijos.

V.Danilevičius neturėjo pagrindo skelbti informacijos apie tai, kas balsuoja ar nebalsuoja. Tiesa, nesu įsitikinęs, ar tai taikoma ir kalbant apie viešuosius asmenis.

Komisijos narys, vertindamas, kas balsavo ar nebalsavo, įsitraukė į rinkimų kampaniją. Jis buvo įsipareigojęs to nedaryti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.