Algirdas Butkevičius: „Naujų mokesčių neplanuojame“

Nei įvesti naujų mokesčių, nei

A.Butkevičius tikina, kad Vyriausybė nėra numačiusi įstatymo pataisų dėl pensinio amžiaus prailginimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius tikina, kad Vyriausybė nėra numačiusi įstatymo pataisų dėl pensinio amžiaus prailginimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 9:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:19 AM

„Šiandien nesiūlysime jokių naujų mokesčių įvesti, nes ekonomika auga, didėja apyvarta, tiek ir mažmeninė (prekyba - BNS) didėja, statybos sektorius atsigauna. Bet norėtume, kad realios žmonių pajamos išaugtų, kad tai vartojimui turėtų teigiamą įtaką“, - pirmadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, nenumatyta ir ilginti pensinio amžiaus. Premjeras pabrėžė, kad Lietuva turėtų eiti kitu keliu - didinti mokesčių mokėtų skaičių.

„Mes nesame numatę įstatymo pataisų dėl (pensinio - BNS) amžiaus prailginimo. Manau, kad mes šiuo metu turime kalbėti apie darbų vietų sukūrimą, apmokestinamosios bazės plėtrą, kad atsirastų daugiau mokesčių mokėtojų ir galėtume generuoti papildomas pajamas į „Sodros“ biudžetą“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Jo teigimu, dar vienas būdas skatinti ekonomiką - spartesnis ir didesnis naujų technologijų įsisavinimas.

„Žinios, mokslas, inovacijos - tai leistų sukurti naują pridedamąją vertę, žinant, kad dirbančiųjų skaičius vis tiek mažėja, o išlaikomųjų skaičius didėja. Inovacijų programa, kurią numatyta pradėti įsisavinti iš ES struktūrinės paramos, - tai, manau, teisingiausias kelias ne tik Lietuvai, bet ir Europai“, - sakė premjeras.

Pirmadienį Europos Komisija paskelbė rekomendacijas Lietuvai dėl biudžeto, užimtumo ir kitų struktūrinių reformų, kurias kiekviena Europos Sąjungos valstybė narė turėtų įgyvendinti per artimiausius 1–1,5 metų,

Lietuvai siūloma stiprinti biudžeto išlaidų priežiūrą ir peržiūrėti mokesčių sistemą, didinti mažiausiai ekonomikos augimui poveikį darančius mokesčius - nekilnojamojo turto bei aplinkosaugos. Pensinį amžių raginama ilginti, atsižvelgiant į prognozuojamą gyvenimo trukmę, apriboti ankstyvą išėjimą į pensiją, skatinti privatų pensijų kaupimą.

Lietuva taip pat raginama pasirūpinti struktūriniais bedarbiais, įlieti juos į darbo rinką, baigti valstybės valdomų įmonių reformas bei padidinti pastatų energetinį efektyvumą, taip mažinant energijos išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.