J.V.Paleckis: „Jei nebus išvadų, socialdemokratai risis žemyn“

Jei rinkimuose į Europos Parlamentą nesėkmę patyrę socialdemokratai bandys užglaistyti savo problemas ir apgaudinės save aiškindami, kad rezultatai nėra jau tokie blogi – partijai iškils grėsmė.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 2, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:40 AM

Taip mano kadenciją baigiantis europarlamentaras Justas Vincas Paleckis, kuris įsitikinęs, kad praėję rinkimai socialdemokratams buvo prasti. „Startinės pozicijos partijai buvo geros, bet tuo nepasinaudota“, - portalui lrytas.lt sakė šiuose rinkimuose nutaręs nebedalyvauti socialdemokratas.

Dvi kadencijas Europos Parlamente dirbęs J.V.Paleckis sveikino kai kurių partijos bičiulių sprendimą trauktis iš pareigų. „Kažkas privalo prisiimti atsakomybę. Norėtųsi sulaukti ir atviro pokalbio apie padarytas klaidas. Jeigu ir vėl viskas bus užglaistyta ir rinkimų rezultatai bus pripažinti patenkinamais – partijai tai neišeis į naudą. Po atviro ir aštraus pokalbio reikia padaryti labai rimtas išvadas. Jei to nebus – bus slydimas žemyn ir žemyn“, - pareiškė socialdemokratų veikėjas.

Anot J.V.Paleckio, viena iš partijos nesėkmės priežasčių – suplaktos rinkimų kampanijos, kai į prezidentus kandidatavęs Zigmantas Balčytis tuo pat metu siekė ir europarlamentaro mandato. „Labai abejojau tokiu pasirinkimu. Manau, kad tai viena iš priežasčių, sumenkinusi tiek Z.Balčyčio, tiek partijos rezultatus“, - svarstė politikos veteranas.

Po pralaimėtų rinkimų Socialdemokratų partija šeštadienį kviečia uždarą tarybos posėdį, kuriame aiškinsis, kas kaltas dėl prastų rezultatų. Bet jau praėjusią savaitę, nelaukdamas tarybos posėdžio, iš partijos Vilniaus skyriaus vadovo pareigų pranešė pasitraukiantis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Į Europos Parlamentą neišrinktas politikas prisiėmė atsakomybė už prastus rezultatus Vilniuje ir paragino jo pavyzdžiu pasekti kitus už rinkimų strategiją atsakingus partijos bičiulius.

Netrukus po to apie pasitraukimą iš posto pranešė socialdemokratų rinkimų štabui vadovavęs teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Tačiau jo veiklą kritikuojantis partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas įsitikinęs, kad vien to neužtenka - rinkimų strategas esą turi trauktis ir iš partijos vadovybės.

Pasigirdo raginimų iš partijos vicepirmininko pareigų trauktis ir Z.Balčyčiui, tačiau į Europos Parlamentą išrinktas buvęs socialdemokratų kandidatas į prezidentus nemato tam pagrindo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?