KT imasi bylos dėl Kristinos Brazauskienės rentos

Konstitucinis Teismas (KT) imasi

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:45 AM

Bylą teismas antradienį pradeda nagrinėti rašytinio proceso tvarka, pranešė Konstitucinis Teismas.

Į KT dėl prezidento našlio (našlės) rentos skyrimo tvarkos atitikimo Konstitucijai kreipėsi grupė praėjusios kadencijos parlamentarų.

Jiems kilo abejonių, ar valstybinė našlės renta gali būti skiriama neatsižvelgiant į prašančiojo amžių, gaunamas pensijas ar nuolatines pensinio pobūdžio išmokas, ar neturi būti atsižvelgta į asmens turimą turtą, santuokos trukmę, nuopelnus valstybei ir kitas sąlygas.

Taip pat Seimo nariai kvestionuoja našlio (našlės) teisę gauti prezidento valstybinę našlių rentą neatsižvelgiant į tai, ar našlys (našlė) buvo prezidento sutuoktiniu tuo metu, kai prezidentas vykdė savo pareigas.

Grupė Seimo narių į KT kreipėsi, kad K.Brazauskienė 2010 metais pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai prašymą skirti prezidento našlės rentą, kuri siekia apie 6 tūkst. litų.

K.Brazauskienė nurodė neturinti draudžiamųjų pajamų, tačiau iškeltas klausimas dėl rentos tikslingumo kilo, nes politikė valdo didelės vertės turtą. Sprendimą dėl rentos skyrimo turinti priimti Vyriausybė kol kas šio klausimo nėra svarsčiusi. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasiūlė dėl rentos spręsti po KT nutarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.