Lenkai nesiruošia varyti Renatos Cytackos iš Vyriausybės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusiteikusi palikti energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių šiame poste, tačiau spaus keisti prieštaringai vertinamas jo pavaduotojas, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija nusiteikusi išsaugoti skandalingai pagarsėjusią energetikos viceministrę Renatą Cytacką.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 2, 2014, 7:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:10 AM

Į prezidentės D.Grybauskaitės nemalonę yra patekusios dvi energetikos viceministrės. Pirmoji „darbietė“ Žydrūnė Juodkienė - dėl sąsajų su sostinės ir kitų miestų šilumos ūkį kontroliuojančia „Icor“ verslo grupe, antroji – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota R.Cytacka, kuriai dėl savo veiklos labiau tiktų dirbti tautinių mažumų ar lenkų reikalų ministerijoje, jei, žinoma, tokia būtų.

R.Cytacka išgarsėjo, kai prezidentę D.Grybauskaitę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę. Pažeisdama įstatymus viceministrė ant savo namo iškabino ir gatvės lentelę su lenkišku užrašu.

Premjeras Algirdas Butkevičius pripažino, kad kai kurių prieštaringai vertinamų viceministrų po naujos prezidentės priesaikos Vyriausybėje neliks.

Tačiau Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis įsitikinęs, kad R.Cytacka savo poste išsilaikys.

„Šią savaitę kalbėjomės su premjeru, jis nepareiškė nieko blogo apie R.Cytacką. Vyriausybė liks stabili ir po rinkimų – niekas nesikeičia“, – sakė partijos vadovas.

Priminsime, kad A.Butkevičius kartą jau siekė iškrapštyti R.Cytacką iš Energetikos ministerijos, tačiau ją ginti puolė Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir pats ministras J.Neverovičius.

V.Tomaševskis nebuvo linkęs spėlioti, kas bus, jei Vyriausybės vadovas lieps atleisti R.Cytacką, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl jos bus principinga.

„Jokių priekaištų dėl R.Cytackos darbo neišgirdau“, – savo žodžius vis kartojo europarlamentaras.

Pats energetikos ministras J.Neverovičius ketvirtadienį negalėjo pasakyti, kaip liepą keisis jo komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.