Siūloma leisti rinkimų komisijose dirbti nuo 16 metų

Konservatorius Kęstutis Masiulis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:05 AM

„Darbas komisijose nesunkus, nereikalauja aukšto išsilavinimo, o jaunuoliai dažnai būna net geriau pasiruošę tokiai veiklai. Jie išmano elektronines technologijas, moka daugiau užsienio kalbų. Darbas komisijose būtų gera praktika jauniems žmonėms, galimybė užsidirbti skatinant pilietiškumą ir neabejingumą demokratijai“, – savo išplatintame pranešime teigia parlamentaras.

Pasak jo, rinkimų komisijų pirmininkai ne kartą viešai skundėsi, kad sunku pritraukti kompetentingus žmones, nes atlyginimas mažas, o darbo krūvis didelis.

„Prezidento rinkimų pirmajame ture rezultatai pasirodė tik gerokai po vidurnakčio, nors buvo tikėtasi apie 10–11 val. vakaro. Antrajame turi labai daug biuletenių priskirta sugadintiems, privelta daug klaidų. Viena iš priežasčių galėjo būti tai, kad komisijose trūksta jaunų žmonių, kurių akys šviesesnės, – jie skaičiuoja greitai, daro mažai klaidų ir mielai užsidirbtų šiek tiek pinigų“, – argumentuoja K.Masiulis.

Kiti rinkimai numatomi į savivaldybių tarybas 2015 metų vasarį arba kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.