A.Valantinas - tarp kandidatų į Apeliacinio teismo teisėjus

Buvęs generalinis prokuroras

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:04 AM

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija jo kandidatūrai pritarė vienbalsiai, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

A.Valantinas šiuo metu eina Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas. Generaliniu prokuroru jis buvo 2005-2010 metais, iš šio posto pasitraukė po neigiamų Seimo išvadų dėl prokuratūros darbo tiriant vadinamąją pedofilijos bylą Garliavoje.

Į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas iš viso pretendavo 24 asmenys.

Komisija, įvertinusi pretendentus, tinkamais kandidatais vienbalsiai taip pat pripažino Vilniaus apygardos teismo teisėją Andžejų Maciejevskį ir Tatjaną Žukauskienę.

Vienam komisijos nariui balsavus „prieš“, penkiems „už“, tinkamais pretendentais pripažinti ir Kauno apygardos teismo teisėjas Arūnas Rudzinskas bei Vilniaus apygardos teismo teisėja Laureta Ulbienė.

Už Vilniaus apygardos teismo teisėjų Daivos Pranytės-Zalieckienės bei Almos Urbanavičienės tinkamumą balsavo keturi Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos nariai iš šešių balsavusiųjų. Klaipėdos apygardos teismo teisėja Rūta Miliuvienė gavo tris balsus iš penkių.

Tinkamiausia kandidate į Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus pripažinta šio teismo teisėja Egidija Tamošiūnienė. Jos kandidatūrai pritarta vienbalsiai.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.