E.Vareikis į darbą nevaikščiojo, bet pinigus galėjo gauti

Etikos sargai nusprendė, kad sirgdamas ir keletą mėnesių į darbą Seime nevaikščiojęs bėdų dėl alkoholio turėjęs konservatorius Egidijus Vareikis pinigus parlamentinei veiklai ėmė teisėtai, jam jų grąžinti į biudžetą nereikės. 

E.Vareikis po pernykščio skandalo oro uoste, kai neblaivus mėgino išskristi į Romą, ilgai gydėsi, bet naudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas.
E.Vareikis po pernykščio skandalo oro uoste, kai neblaivus mėgino išskristi į Romą, ilgai gydėsi, bet naudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 4, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:57 AM

  Tokį sprendimą Seimo komisijos nariai priėmė vieningai. „Kadangi Seimo statutas ir Seimo valdybos patvirtinta parlamentinių lėšų naudojimo tvarka nenumato tokio atvejo, kaip reikia elgtis su šiomis lėšomis susirgus ilgesniam laikui, tai tą komisija ir konstatavo“, - komisijos sprendimą aiškino jos vadovas konservatorius Valentinas Stundys

  Jis aiškino, kad kai kurios parlamentinės išlaidos nepriklauso nuo ligos – transporto nuoma, mokesčiai už Seimo nario biurą. „Net ir sergant reikia toliau mokėti nuomą. Ligos metu šie įsipareigojimai niekur nedingsta“, - kolegą teisino komisijos vadovas. 

  Tiesa, sirgdamas E.Vareikis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko kurą. „Tai – judėjimo išlaidos. Net ir turėdamas nedarbingumo lapelį juk žmogus gali judėti. Tokių atvejų yra. Ar gali dirbti? Be abejo galima, viskas priklauso nuo ligos. Bet to reikėtų klausti paties E.Vareikio“, – aiškino V.Stundys.

  Etikos sargų vedlys nesiėmė vertinti etikos dalykų, tačiau aiškino, kad E.Vareikio atvejis kitoks nei daugiau kaip metus Seime nesirodančio Neringos Venckienės, kuri negali pretenduoti į parlamentinei veiklai skirtas lėšas.    Nemokėti jai šių lėšų nusprendė Seimo valdyba. „N.Venckienė nei sirgo, nei pateisino savo nedalyvavimo posėdžiuose. Ji tiesiog yra dingusi ir fiziškai negalėjo naudotis tomis lėšomis“, - pareiškė komisijos vadovas.  

  Po pernykščio skandalo, kuomet girtas blaškėsi po uostą, parlamentaras E.Vareikis ilgą laiką gydėsi priklausomybę nuo alkoholio ir nelankė Seimo posėdžių. Politikas net buvo raginamas pasitraukti iš Seimo.  Tačiau tai netrukdė jam leisti valdiškų pinigų. 

  Seimo kanceliarija šių metų pradžioje „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad sirgdamas E.Vareikis išleido visą parlamentinei veiklai skirtą lėšų limitą – beveik 6,7 tūkst. litų. Po ligos grįžęs į Seimą kanceliarijai konservatorius pateikė storą pluoštą įvairių sąskaitų, kurias paprašė apmokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.