L.Graužinienei dėl sūnaus reikėtų palikti Seimo vadovės postą?

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei – vėl nemalonumai namuose. Antradienį dieną dingęs jos sūnus Eimantas buvo aptiktas tik kitos dienos rytą. Seimo pirmininkės sūnus dingsta jau ne pirmą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 11:04 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:06 AM

Pirmą kartą iš namų E.Graužinis dingo praėjusių metų gruodį. Jis buvo gydomas, Seimo vadovė tvirtino, kad sūnaus sveikata pagerėjo.

Tačiau pastaruoju metu Seimo vadovė ne kartą netikėtai atšaukdavo savo darbo vizitus, neatvykdavo į Seimo posėdžius. Parlamente sklandė gandai, kad ji tai darė rūpindamasi savo sūnumi, nors pati L.Graužinienė tai neigė.

Dėl sūnaus ligos L.Graužinienė trečiadienį atšaukė savo vizitą į Lenkiją. Neabejojama, kad parlamente po šios nelaimės vėl iškils klausimas, ar Seimo vadovė gali toliau eiti šias svarbias pareigas, ar turėtų pasitraukti ir daugiau dėmesio skirti sūnui.

Po pirmojo sūnaus dingimo L.Graužinienė teigė, kad ji gali tęsti darbą, o nelaimė esą buvo susijusi su viešomis patyčiomis jos adresu. Esą klausos negalią turintis E.Graužinis labai jaudinosi dėl šių patyčių ir dėl to sutriko jo sveikata.

Tačiau pastaruoju metu L.Graužinienė tikrai negali skųstis, kad iš jos būtų aktyviai šaipomasi internete ar žiniasklaidoje.

Seimo pirmininką išrenka arba atleidžia Seimo nariai. Todėl tik jie turi teisę atleisti Seimo vadovą, jei šis toliau negali eiti savo pareigų.

Didžiausios Seime Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė portalui lrytas.lt teigia, kad šiuo atveju pati Seimo pirmininkė turi įvertinti ir apsispręsti, ar ji gali toliau tęsti darbą.

„Aš manau, kad ji pirmiausiai turi pati įvertinti situaciją, aš negaliu už ją nuspręsti, pasakyti, kaip ji turėtų elgtis. Ji yra patyrusi politikė, žino situaciją Seime ir namuose. Ji turi pati priimti sprendimą, kaip šioje situacijoje būtų geriausia. Ji visiškai suvokia atsakomybę namuose ir darbe“, - sakė I.Šiaulienė.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis dėl L.Graužinienės tragedijos kaltina aplinkinius.

„Čia ne taip keliamas klausimas. Akivaizdu, kad Seimo pirmininkės puolimas kelia problemas šeimoje“, - sakė P.Gražulis.

Priminus, kad patyčios prieš Seimo vadovę jau yra gerokai nuslopusios, P.Gražulis spėjo, kad tai gali būti ankstesnio puolimo prieš L.Graužinienę pasekmės.

Seimo Darbo frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys mano, kad tokiu metu svarstyti, ar L.Graužinienė gali toliau eiti savo pareigas, yra neetiška.

„Aišku, kad netrukdo, tačiau asmeninių klausimų, kurie žmogiški ir suprantami kiekvienam aš nekomentuosiu. Gerbkime Seimo pirmininkės privatumą, leiskime susitvarkyti tuos kalausimus ir tada juos uždavinėkime. Šiandien ne tas laikas, kai tie klausimai turi būti keliami. Tai bendražmogiško supratingumo ir moralės dalykai“, - kalbėjo Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.