Narkotikų bylas Vilniaus policininkai tirs patogiau

Ant gerai nusiteikusios Luizos Grigorianc darbo stalo tvarkingai sudėti aplankai su popieriais. Popieriai ne bet kokie – juose slepiasi Vilniaus narkotikų ir sukčiavimo bylos, daugiausia susijusios su romų taborais. L.Grigorianc - Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato kriminalinės policijos skyriaus tyrėja.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Jun 4, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:44 AM

Trečiadienio popietę darbe šypsojosi ne tik ji - vyko policijos komisariato renovuotų patalpų Algirdo gatvėje atidarymo ceremonija. Šventę savo apsilankymu pagerbė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas ir kiti pareigūnai.

Atnaujintą komisariato pastatą pašventino net du kunigai. „Čia taip švaru, kad net nejauku“, - juokavo kapelionas Algirdas Toliatas. Tiek vidaus reikalų ministras, tiek generalinis komisaras dar dažais kvepiančiam komisariatui padovanojo sieninius laikrodžius. Kaip juokavo S.Skvernelis, jo dovanojamas laikrodis buvo geresnis, nes iškart buvo su baterijomis. Iš generalinio komisaro pokšto juokėsi tvarkingai vorele prieš jį ir pastato įėjimą išsirikiavę pareigūnai.

Į atnaujintas patalpas iš viso sugrįžo 85 darbuotojai, o atnaujinta ginklų saugykla galės naudotis net 141 pareigūnas. Tokia pati ginklų saugykla įrengta ir kovą atidarytame penktajame Vilniaus miesto policijos komisariate. Kiekvienas pareigūnas saugykloje turi savo individualų seifą ir jo raktą. Nedarbo metu pareigūnai į saugykla patekti negali.

Kaip teigė pati L.Grigorianc, atnaujintos antrojo komisariato patalpos suteiks daugiau galimybių dirbti gerai. Ji ir jos kolegė, vyresnioji tyrėja Jelizaveta Makajeva, anot paties komisariato viršininko Arūno Paulausko dirba labai daug ir sunkiai. Antrojo komisariato prižiūrimas plotas yra vienas didžiausių visoje šalyje, į jį patenka itin probleminės trijų romų taborų zonos. Tad jame dirbantiems pareigūnams dažnai tenka susidurti su narkotikais.

Kai kurie komisariato raštinėje ant stalų gulėję telefonai dar buvo įvynioti į plastiką. Renovacijos darbų pabaiga pagal sutartį buvo numatyta tik šių metų pabaigoje. Tačiau, dėl gauto papildomo finansavimo, remontas atliktas net ankščiau laiko. Bendra projekto vertė - 4,1 milijono litų. Kol buvo vykdomi statybos darbai, komisariato darbuotojai buvo turėjo laikinai darbuotis Sodų gatvėje, Vilniuje, esančiose patalpose. Kaip teigė tyrėja L.Grigorianc, pareigūnai džiaugėsi grįžę į Algirdo gatvę.

Kapitalinio remonto metu buvo atlikti kai kurių esamų patalpų perplanavimo darbai: atskirtos interesantų aptarnavimo ir darbo su pristatytais asmenimis zonos. Sulaikytieji į komisariatą bus atvesdinami per galinį įėjimą. Pagrindinis pastato įėjimas pritaikytas žmonėms su negalia. Pasak A.Paulausko, komisariate itin daug ploto, išskirto vienam asmeniui. Tad saugumo sergėtojams darbuotis bus erdviau ir patogiau.

Komisariato rangos darbus atliko bendrovė, „Irdaiva“, kurios vadovui patys pareigūnai dėkojo už kantrybę ir supratingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.