Seimo darbuotojai nežino, kad N.Venckienė pabėgo iš Lietuvos

Trečiadienio rytą Seimo narė Neringa Venckienė kolegoms turėjo per penkias minutes papasakoti, ką ji mano apie nušalintojo prezidento Rolando Pakso likimą, tačiau N.Venckienė iš Amerikos į Lietuvą neatskrido.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 4, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:38 AM

N.Venckienė iš Lietuvos pabėgo daugiau kaip prieš metus, Konstitucinis teismas antradienį paskelbė, kad ji dėl to šiurkščiai pažeidė Konstituciją, tačiau dalis Seimo kanceliarijos darbuotojų, atrodo, apie tai net nežino.

Trečiadienį vykusio laikinosios Seimo komisijos, kuri sprendžia, ką daryti su Seimo ir prezidento rinkimuose dalyvauti negalinčiu R.Paksu, posėdžio darbotvarkėje buvo numatytas „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės N.Venckienės informacijos išklausymas.

Jai, kaip ir kitų frakcijų vadovams, išsakyti savo nuomonę dėl R.Pakso buvo skirtos penkios minutės. Kadangi N.Venckienė nutarė toliau slapstytis, vietoj jos į posėdį atėjo Seimo narė „drąsuolė“ Aurelija Stancikienė.

Komisijos pirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis pripažino tik posėdžio metu pamatęs, kad į darbotvarkę yra įtrauktas N.Venckienės pareiškimas.

„Tai įvyko per klaidą. Tikriausiai Seimo darbuotojai automatiškai įrašė jos, kaip frakcijos seniūnės, pavardę. Paprašiau, kad daugiau tokios klaidos nepasikartotų“, – sakė K.Komskis.

Tikimasi, kad jau kitą savaitę Seimas spręs, ar atimti parlamentaro mandatą iš posėdžių nelankančios bėglės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.