Alytuje tarėsi didžiųjų miestų merai

Didžiųjų miestų merų forumo, susibūrusio pernai rugsėjo mėnesį, penktas

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 5, 2014, 8:17 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:32 AM

Susirinko Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės merai, Vilniaus ir Kauno merų bei visų šių savivaldybių administracijų atstovai.

Forumo nariai, kad bendrą jų balsą geriau ir greičiau išgirs Seimas ir ministerijos, nes jau į porą rezoliucijų atsižvelgta.

Ne viena dalyvis tvirtino, jog būtina rasti būdų, kaip išreikalauti iš respublikinės valdžios skirti tinkamą finansavimą visoms savivaldybėms perduotoms funkcijoms vykdyti bei greičiau registruoti priimtus įvairius norminius ir nenorminius teisės aktus.

Šįkart forumas po trumpų dalykiškų diskusijų pritarė šešioms rezoliucijoms, kurios padėtų efektyviai pakeisti teisės aktus dėl mokinio krepšelio formavimo metodikos, sveikatos priežiūros, transporto lengvatų gyventojams, dėl rinkliavų už komunalines atliekas ir urbanizuotų bei urbanizuojamų teritorijų tvarkymą, seniai pastatytų ir naujų statinių neįregistravimą, keleivių lengvaisiais automobiliais taksi vežimo leidimų tvarką.

Kitas šio neformalaus forumo susitikimas įvyks rugsėjo mėnesį Šiauliuose.

Dalyviai vieningai jau sutarė į būsimą darbotvarkę įtraukti klausimą dėl Registrų centro įkainių, nes jų dydžiai kartais sunkiai suvokiami.

„Štai net iš registruojamų namų renovacijos dokumentų bandoma pasipelnyti - už kiekvieną eilutę tenka mokėti po litą“, – piktinosi kalbėjusieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.