Egidijaus Vareikio bėdos etikos sargus išmokė fokusų

Seimo etikos sargai vakar įrodė, kad stebuklų vis dėlto būna – bent jau parlamente. Galima dėl ligos kelis mėnesius nevaikščioti į darbą ir tuo pačiu metu sėkmingai semti pinigus iš valdiškos kišenės.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 5, 2014, 9:32 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:18 AM

Po skandalo Vilniaus oro uoste, kai neblaivus nesugebėjo išskristi į Romą, konservatorius Egidijus Vareikis kelis mėnesius gydėsi depresiją ir buvo dingęs iš viešumos, rašo „Lietuvos rytas“.

Politikas į darbą grįžo tik šių metų pradžioje nešinas pluoštu įvairių sąskaitų ir medikų išduotomis pažymomis apie buvusį nedarbingumą – nuo rugsėjo pradžios iki gruodžio pabaigos.

Bet tai netrukdė Seimo nariui naudotis privilegijomis – ir sirgdamas parlamentinei veiklai skirtas lėšas E.Vareikis išsėmė iki dugno – buhalterijai pateikė beveik 7 tūkst. litų įvairių sąskaitų.

Iš pradžių etikos sargus toks parlamentaro elgesys glumino, bet vakar jie jau neberado prie ko prikibti.

Esą nėra numatytos tvarkos, kaip elgtis tokiu atveju, kai Seimo narys ilgai serga, o darbui skirti pinigai toliau kapsi.

Gynė frakcijos kolegą

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys aiškino, kad būna įvairių ligos atvejų – esą galima dirbti ir gulint lovoje, o tęstinių išlaidų, tokių kaip automobilio ar biuro nuoma, susirgus nėra galimybių nutraukti.

Tiesa, E.Vareikis pateikė ir sąskaitų, pavyzdžiui, už degalus.

„Nusprendėme, jog tokiu atveju užtenka, kad Seimo narys laiku atsiskaitė už parlamentinei veiklai skirtas išlaidas“, – V.Stundys pripažino, kad etikos sargai situaciją įvertino formaliai.

Komisijos vadovas, tepasakęs, kad Seimo nario įgaliojimai nenutrūksta net ir ligos atveju, vengė vertinti, ar E.Vareikis elgėsi etiškai.

Lygino su N.Venckiene

V.Stundys dėstė, kad frakcijos kolegos atvejis esąs kitoks nei metus užsienyje besislapstančios Neringos Venckienės, kuriai už posėdžių nelankymą gresia apkalta.

Nors „drąsuolė“ per tarpininkus teikia įstatymų projektus, Seimo valdyba jai yra sustabdžiusi ne tik algos mokėjimą, bet ir neskiria lėšų parlamentinei veiklai.

„N.Venckienė nei serga, nei pateisino savo nedalyvavimą posėdžiuose. Ji tiesiog yra dingusi“, – aiškino komisijos vadovas.

Jautėsi pinigų nusipelnęs

Etikos sargų įžvelgti skirtumai pradžiugino E.Vareikį. „Lietuvos rytui“ jis aiškino ne veltui gavęs šiuos pinigus: „Kas atsitinka, jeigu viršininkas suserga, uždaromas jo biuras, išjungiama elektra, telefonai, atleidžiami darbuotojai? Aišku, ne.“

Be to, anot E.Vareikio, tie pinigai skiriami parlamentinei veiklai, o ne konkrečiam Seimo nariui: „Jeigu veikla dėl kokių nors priežasčių nutrūksta, tada taip.

Bet paprastai Seimo nariui susirgus juk ir toliau vyksta konferencijos, seminarai, telefoniniai pokalbiai. Padėjėjai irgi neišeina atostogų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.