Permainos Vilniaus arkivyskupijoje: perkelia Ričardą Doveiką

Vilniaus arkivyskupijoje - pasikeitimai. Kunigas Ričardas Doveika atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčios rektoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Šv. Juozapo (Pilaitės) parapiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:45 AM

R.Doveika nuo 1998 iki 1999 metų buvo Vilniaus pal. Jurgio Matulaičio parapijos vikaras. Nuo 2002 iki 2010 metų Vilniaus arkikatedros administratorius, o 2006 - 2008 metais Vilniaus arkivyskupijos kancleris.

Nuo 2008 metų kunigas buvo Vyskupų Konferencijos pasekretorius. Nuo 2010 m. iki dabar Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčios rektorius. 

R.Doveika yra M.Valančiaus blaivystės premijos laureatas. Dalyvauja Lietuvos savanorių centro veikloje, yra visuomeninės tarybos narys, Vilniaus klubo bičiulis.

R.Doveikos vietą Šv.Kryžiaus bažnyčioje užims kunigas Virginijus Česnulevičius.

Jis atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Kryžiaus Atradimo (Kalvarijų) parapijos klebono pareigų ir skiriamas administratoriumi į Vilniaus Šv. vysk. Stanislovo ir šv. Vladislovo Arkikatedros Bazilikos parapiją, rektoriumi į Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčią, bei skiriamas naujai įsteigto Vilniaus I dekanato dekanu.

Nauji Vilniaus arkivyskupijos kunigų skyrimai:

Kun. Sigitas Grigas - atleidžiamas iš Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapijos vikaro pareigų ir skiriamas vikaru į Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapiją.

Kun. Aušvydas Belickas - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Teresės parapijos vikaro pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Šv. Mikalojaus parapiją.

Kun. Aldas Antanas Čeponis - atleidžiamas iš Strūnaičio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Vidiškių Švč. M. Marijos Apsilankymo parapiją.

Kun. Medardas Čeponis - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Mikalojaus parapijos klebono pareigų ir skiriamas į Švenčionių Visų Šventųjų, Strūnaičio Šv. apaštalų Petro ir Povilo, Reškutėnų Šv. Izidoriaus parapijas klebonu, bei skiriamas Švenčionių dekanato dekanu.

Kun. Gintaras Černius - atleidžiamas iš Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas Linkmenų Švč. Trejybės, Kazitiškio šv. vysk. Stanislovo, Palūšės Šv. Juozapo parapijų klebonu.

Kun. Valdas Girdžiušas - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Juozapo (Pilaitės) parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapiją ir naujai įsteigto Vilniaus II dekanato dekanu.

Kun. Arūnas Kesilis - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Arkangelo Rapolo parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapiją, Sužionių Šv. Felikso Valua parapiją.

Kun. Mozė Mitkevičius - atleidžiamas iš Vilniaus Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos vikaro pareigų ir išvyksta studijuoti.

Kun. Robertas Moisevič - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos Propedeutinio kurso ugdytojo pareigų ir skiriamas vikaru į Vilniaus Šv. Teresės parapiją.

Kun. Jan Šutkevič - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Baltramiejaus parapijos klebono pareigų ir paliekamas toje pačioje parapijoje rezidentu (emeritu).

Mons. Vaclavas Volodkovič - atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos Propedeutinio kurso vadovo pareigų ir skiriamas klebonu į Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapiją, bei skiriamas Šalčininkų dekanato dekanu.

Kun. Ruslanas Vilkel - atleidžiamas iš Vilniaus Kristaus Karaliaus ir šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės (Pavilnio) parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus (Kalvarijų) Šv. Kryžiaus Atradimo parapiją ir naujai įsteigto Vilniaus Kalvarijų dekanato dekanu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.