Rolando Pakso bendražygiu taps gėjus iš Škotijos

Į Europos Parlamentą (EP) išrinktam „tvarkiečių“ lyderiui Rolandui Paksui – netikėta žinia. Kartu su juo toje pat EP frakcijoje Briuselyje pasiryžo dirbti Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijai atstovaujantis gėjus iš Škotijos Davidas Coburnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 5, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:57 AM

Euroskeptiškos Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos atstovas D.Coburnas yra vienas iš nedaugelio britų politikų, neslepiančių homoseksualumo. Tai jam nesutrukdė būti išrinktam į Europos Parlamentą Škotijoje.

D.Coburnas Europos Parlamente ruošiasi dirbti toje pat frakcijoje „Laisvės ir demokratijos Europa“, kurios nariai yra ir skeptišką požiūrį į lytines mažumas demonstruojantys partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai iš Lietuvos.

Žinia, kad jų frakcijoje bus ir vyrus mylintis politikas, nustebino R.Paksą. Apie tai jis sužinojo tik iš Lietuvos žurnalistų.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Aš turiu savo požiūrį į šiuos žmones, bet man tai netrukdo su jais važiuoti viename troleibuse ar būti vienoje patalpoje. Manau, kad tokių žmonių yra visose frakcijose“, – sakė R.Paksas.

Tiesa, „tvarkiečių“ lyderį turėtų nuraminti tai, kad britų parlamentaras nėra aršus kovotojas už gėjų teises. Pavyzdžiui, jis pasisako prieš gėjų santuokų įteisinimą, nes mano, jog tai piktina dalį žmonių ir skatina homofobiją. Anot D.Coburno, gėjams pakaktų įteisinti partnerystės statusą.

Kova homoseksualumo propagavimu buvo vienas partijos „Tvarka ir teisingumas“ kozirių rinkimų kampanijos metu. Čia, kaip visada, išsiskyrė Seimo narys Petras Gražulis.

Prieš EP rinkimus R.Paksas kartu su savo kolega Juozu Imbrasu vykdė reklamos kampaniją, kurios šūkis buvo: „Seksualinė orientacija nesuteikia pagrindo reikalauti išskirtinių teisių“.

Šis šūkis buvo naudojamas nuotraukoje, kurioje Lietuvos atstovai Europos Parlamente buvo nusifotografavę su EP vadovu Martinu Schulzu. Portalo lrytas.lt žinomis, tai papiktino Europos Parlamento vadovą ir jis pareikalavo, kad jo atvaizdas nebūtų naudojamas reklamoje, kuri gali būti laikoma homofobiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.