Seimas susiginčijo dėl sekso: tai gėris ar blogis

Kino įstatymo svarstymas Seime ketvirtadienį virto diskusija apie seksą. Parlamentarai susiginčijo, ar galima  į vyresniems paaugliams skirtus filmus įleisti mažus vaikus, jei juos lydi tėvai.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 5, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:57 AM

Liberalai pasiūlė supaprastinti tvarką ir leisti į filmus, kurie pažymėti N-7, N-13,  jaunesnius vaikus, jei juos lydi tėvai arba kiti suaugę žmonės.

Seimo narys Remigijus Šimašius mano, kad šeima gali pati nuspręsti, į kokius filmus galima nusivesti atžalą. Tuo tarpu dėl dabartinio žymėjimo dabar šeimos skaldomos, nes nutarus eiti į filmą, pavyzdžiui, su 12 metų vaiku, šis negali būti įleistas į salę, jei filmas pažymėtas N-13.

Todėl vaikai arba jų tėvai yra priversti ne eiti į kiną, o filmus siųstis internetu nelegaliai.

„Esu įsitikinęs, kad tėvams, o ne valdžiai spręsti, kokius filmus žiūrėti jų vaikams. Deja, Seimo dauguma neatsispyrė pagundai dar šiek tiek pareguliuoti. Gerai bent tai, kad patiems mažiausiems kino žiūrovams jokie dirbtiniai draudimai žiūrėti filmus su tėvais negalios. Vaikai pagaliau galės eiti į „Hobitą“ kino salėje, todėl tėvams nebereikės siųstis nelegalių filmų kopijų“, – sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R.Šimašius.

Tačiau jo pasiūlymas nepatiko Darbo partijos atstovui Mečislovui Zasčiurinskui.

Jis pareiškė, kad pakeitus įstatymą vaikai kino salėje matys seksą, smurtą ir kitus pasaulio blogius.

„Žiūrėkit, kas teikiama šituo įstatymu. Šituo įstatymu rengėjai mums aiškina, kad vaikai gali matyti daugiau smurto, sekso ir visokių kitų baisybių“, – pareiškė Seimo narys.

Tai išgirdęs liberalas Eugenijus Gentvilas puolė prieštarauti Darbo partijos lyderiui.

„Tokie M.Zasčiurinsko teiginiai kaip tik ardo šeimą. Va, galvojau pareisiu vakare namo, o žmona sakys, ne, tuo blogiu mes neužsiimsime“, – juokavo liberalas.

Jam antrino ir „tvarkietis“ aplinkos ministras Valentinas Mazuronis: „Seksas yra didžiausias gėris pasaulyje, tik reikia laiku ir vietoje juo užsiimti.“

Kino įstatymas buvo pakeistas. Taigi jam įsigaliojus tėvai į kino teatrą galės dažniau vestis nepilnamečius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.