Seimo opozicija paliko posėdžio salę, liko tik V. Juozapaitis

Ketvirtadienio Seimo plenarinis posėdis pasibaigė anksčiau nei planuota. Posėdžio pabaigoje registravosi tik 38 parlamentarai, nes opozicija protestuodama paliko salę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:36 AM

Konservatorių nepasitenkinimą sukėlė Seimo atsisakymas į ketvirtadienio popietinio posėdžio darbotvarkę įtraukti kelis papildomus klausimus.

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma sakė nematąs reikalo dalyvauti posėdyje, kai opozicija negali pateikti projektų net savo darbotvarkei.

Seimo salėje liko tik konservatorius Vytautas Juozapaitis ir Kęstutis Masiulis. Jis pateikė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, padėsiančias spręsti smulkių įmonių problemas.

„Posėdžių salėje likau tik todėl, kad man kartu su kitais frakcijos nariais po valdančiosios daugumos akibrokšto jau einant iš jos, buvo pranešta, kad dabar turiu galimybę pristatyti savo siūlomas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas“, – lrytas.lt po trumpesnio nei įprastai Seimo posėdžio sakė V.Juozapaitis. Pagal dienotvarkę, šias pataisas jis turėjo pristatyti tik apie 18 val., tačiau tai padaryti jam buvo pasiūlyta pora valandų anksčiau.

Pasak opozicijos atstovo, Seimas – ne vaikų darželis, todėl jis liko salėje ir pasinaudojo proga pristatyti ypač mažoms įmonėms svarbias PVM įstatymo pataisas. „Tokioms įmonėms šios pataisos yra gyvybiškai svarbios“, – sakė V.Juozapaitis. Jis pasidžiaugė, kad salėje buvę Seimo nariai bendru sutarimu pritarė šių pataisų būtinumui.

„Galima būtų manyti, kad kai žmonės padaro blogą darbą, bando atsiprašyti. Tačiau iš tiesų manau, kad ir kiti Seimo nariai supranta, kad tokios PVM įstatymo pataisos būtinos“, – įsitikinęs V.Juozapaitis.

Vis dėlto opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratų partijos atstovas V.Juozapaitis yra šokiruotas valdančiosios daugumos sprendimo. „Jie begėdiškai ir nedemokratiškai atmetė visą paketą mūsų pateiktų įstatymų projektų“, – sakė Seimo narys. Jo nuomone, tokiu elgesiu valdančiosios daugumos atstovai pažemino ne opoziciją, o patys save.   Be V.Juozapaičio Seimo salėje, išėjus beveik visai opozicijai, pasiliko konservatorius Kęstutis Masiulis. Jis taip pat pristatė savo ruoštą įstatymo projektą.

Parlamentaras pasiūlė įteisinti, kad PVM mokėtojas, labai maža įmonė, kaip ji apibrėžta Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatyme, turi teisę pasirinkti specialią apmokestinamojo momento nustatymo tvarką. Pagal ją prievolė apskaičiuoti PVM atsirastų, kai sumokamas atlygis labai mažai įmonei už patiektas prekes ar suteiktas paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.