Milda Dargužaitė atvėso – dėl Vilniaus mero posto nekovos

Konservatorių viliota, tačiau priešiškai partijoje sutikta buvusi įstaigos „Investuok Lietuvoje“ vadovė M.Dargužaitė nutarė nedalyvauti kitais metais vyksiančiuose rinkimuose į sostinės tarybą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:21 AM

M.Dargužaitė supykdė dalį partijos kolegų dėl savo pareiškimo, kad norėtų tapti sostinės mere, o geresnių už ją Tėvynės sąjungoje šiuo metu esą nėra. Toks pareiškimas buvo įvertintas kaip arogantiškas, nes konservatoriai savo kandidatu į Vilniaus merus jau įvardijo Seimo narį Mantą Adomėną. Nors buvo gandų, kad partijos lyderis Andrius Kubilius protegavo būtent M.Dargužaitę.

„Po ilgo svarstymo, daug diskusijų ir per ankstyvo viešumo dabar jau žinau, kad nesu pasirengusi žengti į politiką“, – penktadienį pareiškė M.Dargužaitė.

„Vilnius yra vienas nuostabiausių miestų pasaulyje. Bet dar tikrai nėra visiškai atsiskleidęs, koks galėtų būti: visiems patogus gyventi, buriantis žmones bendrauti, kurti, imtis iniciatyvos, pilnas besišypsančių ir laimingų žmonių. Bet vien vizijų neužtenka. Jas reikia mokėti ir įgyvendinti.

Finansų valdymas, racionalus ir ilgalaikis planavimas, skaidrus ir efektyvus valdymas, kompetentingų žmonių subūrimas – būtent tai ir nulemia, kaip vizijos tampa realybėmis, o ne tuščiais žodžiais.

Tačiau šiuo metu į miesto valdymą nepartiniams profesionalams iš privataus sektoriaus įsitraukti yra kur kas sunkiau – ypač kai nėra tiesioginių mero rinkimų. Nors mane konservatoriai ir bandė prikalbinti pretenduoti į Vilniaus mero postą, po daug diskusijų ir svarstymo supratau, kad man svarbu neprarasti savo nepriklausomos nuomonės, kuri skiriasi nuo kai kurių partijos ideologijų. Taip pat būtų sunku priprasti ir prie kitokių darbo metodų, nei kad esu pripratusi privačiame sektoriuje“, – pareiškė M.Dargužaitė.

Pasitraukusi iš įstaigos „Investuok Lietuvoje“ ji teigė radusi darbą vienoje Kanados įmonių, todėl ilgai galvojusi, ar verta eiti į politiką.

„Turėjau darbo pasiūlymą, įvertinau visas kitas galimybes Lietuvoje. Man atrodo, pagal mano galimybes, (darbo - BNS) pasiūlymas užsienyje lieka patraukliausias. Ilgai su jais deruosi dėl laiko, tai jau laikas išvažiuoti“, - BNS sakė M.Dargužaitė.

Ji patvirtino planuojanti dirbti Kanadoje, finansų srityje.

Pasak M.Dargužaitės, jos apsisprendimo nepakeistų ir pasiūlymas būti TS-LKD kandidate į Vilniaus mero postą. Anot jos, galutiniam apsisprendimui įtakos turėjo ne tik patrauklus darbo pasiūlymas Kanadoje, bet ir Lietuvoje „vykstantys politiniai procesai“.

„Ne, nes aš ir taip jau neprofesonaliai pasielgiau su savo darbo pasiūlymu taip ilgai tempdama gumą - jau turbūt praėjo du su puse mėnesio, buvo pakankamai laiko, manau, visiems suprasti, kaip mes galime ar negalime dirbti kartu. Žinoma, kad turėjo įtakos (politiniai dalykai - BNS), nes vis dėlto kadangi pati politikoje niekada nedalyvavau, per tuos tris mėnesius kažkiek susidūriau su politiniais procesais, pamačiau, kad tai man tikrai nėra pakeliui“, - sakė M.Dargužaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.