Naujieji europarlamentarai išlydėti į Briuselį

Vienuolika naujųjų Lietuvoje išrinktų europarlamentarų penktadienį Seime gavo Europos Parlamento nario pažymėjimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 6, 2014, 1:03 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:06 AM

Dalis dalis europarlamentarų Briuselyje dirba ir dabar. Tarp ryškiausių naujokų - liberalai Antanas Guoga ir Petras Auštrevičius, konservatorius Gabrielius Landsbergis, dabartinis aplinkos ministras "tvarkietis" Valentinas Mazuronis ir "valstietis" Bronis Ropė.

Europos Parlamento nariais vėl tapo konservatorius Algirdas Saudargas, socialdemokratai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė, „tvarkietis“ Rolandas Paksas, Darbo partijos atstovas Viktoras Uspaskichas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas apgailestavo, kad šiais metais į Europos Parlamentą iš Lietuvos išrinkta vos viena moteris, nors 2004 m. jos sudarė net pusę Lietuvos europarlamentarų. 

Tąkart Lietuva rinki 13 politikų, 2009 m. - 12, o šiemet tik 11. Europarlamentarų kvota Lietuvai sumažinta, nes per tuos metus padaugėjo Europos Sąjungos valstybių, o Lietuvos gyventojų skaičius nuolat mažėja.  

Gegužės pabaigoje vykusius Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės sąjunga, gavusi du mandatus. Nuo jos ne daug atsiliko Socialdemokratų partija ir Liberalų sąjūdis. Taip pat dvi vietas į Briuselį iškovojo "Tvarka ir teisingumas". Po vieną mandatą gavo - Darbo partija, Lenkų rinkimų akcija bei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. 

Seimo narį Petrą Auštrevičių Seime pakeis pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą išrinktas Arminas Lydeka, V.Mazuronį - Rimas Antanas Ručys. Kol kas neaišku, kas iš "darbiečių" pakeis V.Uspaskichą.

Pagrindinė Europos Parlamento nario alga siekia beveik 28 tūkst. litų, tačiau jie dar gauna įvairių papildomų priedų ir išmokų už komandiruotes, dalyvavimą posėdžiuose ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje