Norisi į tualetą? Geriau vietoj jo panaršyk internetą

"Sostinė"

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-06-06 18:23, atnaujinta 2018-02-13 02:47

Šalia žalių greitųjų autobusų tvarkaraščių stotelėse ant stulpų pasirodė mėlyni užrašai, skelbiantys, kad ši vieta - „Wi-Fi“ zona. Tiesa, iš pradžių ne visiems pavyko prisijungti, kai kuriems ryšys strigo.

Pasigirdo paburbėjimų, kad interneto ryšys galėtų būti ir autobusuose, troleibusuose, nes bilietai ne tokie pigūs.

Kiti klausė, kam išvis reikia interneto ryšio stotelėse. Juk visi tvarkaraščiai panosėje, daug kur yra ir informacinės švieslentės. Dar kiti sveikino vagišius, kuriems įdiegus interneto ryšį stotelėse nešiojamieji kompiuteriai taps lengvesniu grobiu.

Vis dėlto dauguma sveikino šią naujovę sakydami, kad Vilnius tampa dar šiuolaikiškesniu miestu.

Interneto ryšys gerai, bet vertėtų prisiminti valdžios pažadus. O ji dar prieš penkerius metus žadėjo, kad stotelėse bus tualetų, kurių mieste tikrai trūksta.

Vienas kitas tualetas atsirado, bet vėliau šios naujovės diegimas sustojo. Kažkas suskaičiavo, kad vienu tokiu tualetu per dieną pasinaudoja vos 2-3 žmonės. Tad sumanymo stotelėse pristatyti tualetų atsisakyta.

Taip pat numarintos idėjos į stoteles integruoti prekybos kioskus, įrengti bankomatus, baterijų įkroviklius. Užtai interneto ryšys jų neaplenkė.

Su Vilniumi lenktyniaujantis Kaunas interneto ryšį stotelėse žada rudenį. Bet ar dėl to reikėtų džiūgauti vilniečiams, kad aplenkė kaimynus?

Mat kauniečiai, naudodamiesi interneto ryšiu, autobusų ir troleibusų lauks naujose stoginėse. Jų iš viso per trejus metus bus įrengta beveik 450. Kai kuriose bus sumontuotos ir vaizdo kameros, jos užtikrins keleivių saugumą. Stoginės bus net ir apšviestos, vienodos visame mieste.

Pasižvalgius po Vilniaus gatves galima pagirti keleiviams skirtus paviljonus miesto centre. Grakščios konstrukcijos, daug stiklo.

Bet ar malonu žvarbią dieną sėstis ant metalinio suolo, kad panaršytum internete? Aišku, kad ne. Dar ir ligą galima pasigauti.

O tie, kuriems autobuso ar troleibuso teko laukti ūžaujant vėjui, pasakys, kad stoginės Vilniuje niekam tikusios. Kiauros, pučia ir pro apačią, ir pro viršų.

Projektuotojai turbūt manė, kad ir lietaus lašai iš dangaus krinta tik stačiai. Stoginės per daug atviros.

Taip, interneto ryšys vasarą stotelėse gerai. Tuo galima neabejoti. Bet kaip mes ten naršysime atėjus rudeniui ir žiemai?

"Sostinė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.