STT informavo premjerą, kad ministrų kabinetas skaidrus

Penktadienį Lietuvos Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Saulius Urbanavičius informavo ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių apie dabartinio Vyriausybės narių reputaciją ir išsklaidė abejones dėl „šešėlių“ ir tam tikros rizikos.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

„Vyriausybė dirbs ir toliau, esame principingi, bet kurio ministro veikla turi būti skaidri ir reikalavimai visiems ministrams yra taikomi vienodi. Siekdamas išsklaidyti viešumoje sklandančias abejones dėl tam tikrų šešėlių, mestų mūsų Vyriausybės nariams, paprašiau Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikti man informaciją apie ministrų kabineto narius.

Šiandien mano kabinete apsilankęs STT vadovas mane informavo, jog nė vienam iš ministrų nėra priekaištų dėl veiklos skaidrumo, nėra jokios pažymos, kurioje būtų informacija apie kokias nors rizikas“, – sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Tačiau A. Butkevičius neatskleidžia, kurie viceministrai gali keistis ir kas pretenduoja į jų postus.

„Nieko negaliu atsakyti, luktelkite, sužinosite vėliau“, - penktadienį Seime žurnalistams po valdančiųjų politinės tarybos pasitarimo sakė premjeras.

Jis anksčiau yra patvirtinęs, jog kai kuriems viceministrams trūksta kompetencijos, todėl su koalicijos partneriais vyksta derybos dėl jų keitimo. Premjeras teigė sutaręs su partneriais neminėti pavardžių tų viceministrų, kurie gali būti keičiami.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad kai kurių viceministrų veikla jos netenkina - esą jie kelia abejonių dėl savo skaidrumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.