A.Sakalas siūlo Z.Balčyčiui atsisakyti europarlamentaro mandato

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas griežtai sukritikavo socialdemokratų kandidatą Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose Zigmantą Balčytį, ir siūlo jam atsisakyti europarlamentaro posto.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-07 16:18, atnaujinta 2018-02-13 02:15

„Aš pasakiau faktus. Aš mėgstu sakyti taip, kaip yra. Faktai – kad jis nuslėpė savo vizitą pas prezidentę, kad buvo siūloma užimti Algirdo Butkevičiaus, kaip premjero vietą, tai – vienas faktas. Antras – man nepatiko jo išsikėlimas asmeniškas, nesusitarus su partijos vadovybe, pasakyti per spaudą, kad jis bus socialdemokratų kandidatas į prezidentus. Tokie dalykai man nepatinka“, – sakė A.Sakalas.

LSDP garbės pirmininkas tokį Z.Balčyčio elgesį išvadino siekiu pasipelnyti.

„Tai yra pasipelnymas, jeigu žmogus, politikas renkasi pinigus, tai man rodos – nebe politikas. Aš esu labai piktas ant jo. Aš savo kalboje sakiau, jeigu jis atsisakytų EP mandato, tai aš pirmas paspausčiau jam ranką. Tai tikrai pasielgtų vyriškai. O dabar partija pasidarė kaip UAB'as – jei nori gauti daug pinigų, ateini į partiją. Aš to labai netoleruoju“, – sakė A. Sakalas.

Garbės pirmininko nuomone po EP rinkimų didesnę politinę atsakomybę turi ir rinkimų štabui vadovavę partijos vicepirmininkai.

„Pirmininko pavaduotojas gali pasitraukti tik per suvažiavimą. Manyčiau, kad tie žmonės turėtų pasitraukti ir iš LSDP pirmininkų pavaduotojų“, – sakė A. Sakalas.

Socialdemokratas Zigmantas Balčytis partijos garbės pirmininko A.Sakalo išsakytą jam kritiką vadino vieno žmogaus asmenine nuomone.

„Aš nekomentuoju šitų dalykų. Iš partijos neišgirdau tokių pasiūlymų. Tai yra vieno žmogaus, partijos bičiulio, asmeninė nuomonė“, – sakė Z.Balčytis šeštadienį po partijos tarybos posėdžio.

Socialdemokratas taip pat paneigė A.Sakalo žodžius apie tai, kad esą jis buvo susitikęs su Prezidente Dalia Grybauskaite ir kalbėjo apie galimybę užimti Premjero vietą.

„Aš niekur neslėpiau, prezidentė daug ką kvietėsi, tai buvo prieš Seimo rinkimus, 2012 metais, ir viskas, o daugiau jokių susitikimų nebuvo“, – sakė Z.Balčytis.

Jis taip pat nesureikšmino to fakto, kad per rinkimus taikė į dvi vietas – europarlamentaro ir Prezidento.

„Ar aš vienas sėdėjau ant dviejų vietų? Ir Bronis Ropė su valstiečių partija priešakyje, visi džiaugėsi, kokie yra geri rezultatai. Ir Artūras Zuokas, ir Valdemaras Tomaševskis taip pat buvo (kandidatais dviejuose rinkimuose – ELTA). Aš asmeniškai manau, kad taktika pasiteisino, tik mūsų rinkėjų atėjo tiek, kiek jų turime“, – sakė Z. Balčytis.

Po posėdžio A.Butkevičius apie batalijas kalbėjo trumpai. „Šiandien galutinai galėjo pasisakyti tas, kas norėjo. Emocinis garas yra nuleistas. Nors aš, kai kada nesupratau emocijų pliūpsnio“, – konstatavo partijos pirmininkas A.Butkevičius po partijos prezidiumo ir tarybos posėdžių šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.