Aiškinsis, kas kaltas dėl vėluojančių terminalo statybų

Po „Lietuvos ryto“ paskelbto tyrimo valdžia praregėjo: premjeras Algirdas Butkevičius paskelbė, jog Vyriausybė kreipsis į Generalinę Prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Teismų kolegiją, kad būtų ištirta žala, dėl šios bylos padaryta strateginės svarbos objektui – suskystintų gamtinių dujų terminalui (SGDT).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-07 14:38, atnaujinta 2018-02-13 02:23

Socialdemokratų infocentro išplatintame pranešime teigiama, jog SGDT statybos sustabdymas 2008-2012 metais – tuomečių valdžioje buvusių politikų, STT ir Vilniaus apygardos prokuratūros intrigų, nesugebėjimo suvokti strateginių nacionalinių interesų ir abejingumo valstybės energetinei nepriklausomybei ir saugumui apskritai rezultatas.

Tokius skandalingos bylos užkulisius aprašė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Aukščiausiasis teismas patvirtino, kad 2008 metais STT ir Vilniaus apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl buvusių aukštų Ūkio ministerijos valstybės tarnautojų galimo piktnaudžiavimo tarnyba buvo nepagrįstas, juos išteisino ir konstatavo, kad tiriant bylą nebuvo atsižvelgta į strateginius valstybės interesus. Dėl šio prasidėjusio ikiteisminio tyrimo buvo nutrauktas SGDT statybos projektas ir atnaujintas tik po ketverių metų. Tačiau per tiek laiko statybos kainos jau buvo smarkiai išaugusios, o dėl to susidarė papildomų išlaidų valstybės biudžetui.

„Žala valstybei buvo padaryta ne teisiamųjų veiksmais, o tuo, kad šis projektas nebuvo įgyvendintas ir Lietuva iki šiol neturi Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo“, – teigiama Aukščiausiojo teismo kolegijos nutartyje.

Teismo nuomone, teisiamieji kaip tik darė viską, kad terminalas būtų pradėtas statyti kuo greičiau ir kainuotų kuo pigiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.