Kojinių mezgimo čempionės titulas – klaipėdietei buhalterei

Radviliškyje penktą kartą surengto Lietuvos kojinių mezgimo čempionato „Mezgame Sekminių sambarį“ laurus laimėjo klaipėdietė 53 metų Jolanta Barusienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 8, 2014, 8:27 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:43 AM

Uostamiestyje buhaltere dirbanti moteris varžytuvėse įveikė 45 konkurentes ir vienintelį mezgėjoms iššūkį metusį vyrą panevėžietį 50 metų Raimundą Mikuševičių.

Laimėtojai krėslą padovanoję organizatoriai pažymėjo, kad J.Barusienės megztos kojinės kitų čempionato dalyvių mezginius pranoko ypatingu kruopštumu, itin sudėtingais raštais.

„Mūsų šeimoje mezga visos moterys. Mane mezgimo paslapčių išmokė mama“, - šypsojosi šių varžybų debiutantė iš Klaipėdos.

Apie renginį prieš pusmetį internete sužinojusi ir paraišką pateikusi J.Barusienė pripažino nesitikėjusi laimėti – iš tautodailininkų sudarytai komisijai akys raibo nuo daugybės gražių darbų.

Vertintojai pateiktus darbus vertino pagal originalumą, kūrybiškumą, technikos įvairovę, lietuviškumą, regioninių ypatumų atskleidimą raštuose.

Antrosios vietos prizas įteiktas raseiniškei Genovaitei Janulienei, trečiosios – Jūratei Visockienei iš Baisogalos (Radviliškio r.). Paskatinamuoju prizu už įspūdingą parodą apdovanota radviliškietė Laimutė Indilienė.

Mezgėjų būryje įsitaisęs panevėžietis R.Mikuševičius dar prieš skelbiant rezultatus spėjo, kad moterų nenukonkuruos: „Kur čia su jomis pasivaržysi“.

Barzdotas mezgėjas su virbalais nesiskiria nuo vaikystės. Sovietmečiu ir po 300 rublių užsidirbdavęs panevėžietis statybininkas padarė kelerių metų priverstinę pertrauką, nes rankų darbas buvo visiškai nuvertintas.

„Dabar tikrai galima pragyventi, - šypsojosi R.Mikuševičius, kuriam priklauso ir įspūdingas rekordas – vyriškis nežiūrėdamas virbalais numezgė 76,5 kilogramo svėrusią 2287 metrų įvairių raštų.

Panevėžietis tikino, kad kojinių porą gali numegzti per 5 valandas. Bet didžiausią pelną galima gauti mezgant pirštines – ir darbo nedaug, ir siūlų mažai tereikia.

Ankstesniuose čempionatuose dalyvaudavo mezgėjų iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos. Bet šiemet į Radviliškį nebeatvažiavo nė vienas užsienietis, todėl varžybos neteko tarptautinio statuso.

Nepaisant to, organizatoriai liko patenkinti – 47 mezgėjai yra naujas šių originalių varžytuvių rekordas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.