V. Andriukaičio paskirti pareigūnai atliks paslaugų kontrolę

Sveikatos apsaugos ministro

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 9, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:11 AM

„Šiandien startuoja bandomasis sveikatos sistemos patikrinimo modelis, kuris, mano nuomone, padės išspręsti daugelį visuomenei reikšmingų klausimų - teigia sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. - Ar PSDF biudžeto lėšos naudojamos racionaliai, ar ūkiškai sveikatos priežiūros įstaigos vykdo savo veiklą, kaip gyventojai gali įsigyti vaistų, kaip teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos, ar patenkinami pacientų lūkesčiai? Į šiuos ir dar daugelį kitų esminių sveikatos apsaugos klausimų atsakyti mums padės kontrolę vykdysiantys atsakingi pareigūnai“, - sako V. P. Andriukaitis.

Pasak ministro, reaguodama į įvairius pareiškimus dėl teisės aktų sveikatos sistemoje įgyvendinimo, Sveikatos apsaugos ministerija, pasitelkusi į pagalbą kompetentingus specialistus, kartu ieškos tolesnių sprendimų. Visi kontrolės rezultatai bus vieši.

Valstybinės sveikatos paslaugų kontrolės pareigūnai, pagal kompetenciją, ministro pavedimu kontroliuos strateginių sveikatos srities dokumentų įgyvendinimą, darbo užmokesčio netolygumus, racionalų investicinių lėšų panaudojimą.

SAM valstybinės kontrolės pareigūnai taip pat domėsis, ar efektyviai sveikatos priežiūros įstaigose panaudojama brangi aparatūra, valstybės perduotas turtas. Kontrolės dėmesio sulauks ir klausimai dėl integruotos sveikatos priežiūros vykdymo bei medikų ir pacientų santykių atitiktis medicinos etikos reikalavimams.

14 sveikatos priežiūros įstaigų valstybinės kontrolės pareigūnų korpusas, patvirtintas sveikatos apsaugos ministro įsakymu, sudarytas iš ministerijai pavaldžių įstaigų darbuotojų. Pareigūnai skiriami dvejiems metams. Jie privalo atitikti korupcijos prevencijos įstatymo reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.