Advokatui skirta bausmė, o teisėjas dar laukia atomazgos

Jurbarko rajono apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu skyrė 20,28

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jun 10, 2014, 1:02 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:19 AM

Jam tokia bausmė skirta už neteisėtą prekybą poveikiu ir apgaulingą apsakaitos tvarkymą. Teismas taip pat nusprendė konfiskuoti neteisėtai gautus 5000 litų, kurių neva reikėjo kyšiams už nuteistojo paleidimą anksčiau laiko iš Marijampolės pataisos namų.

Ši istorija klampina ir Marijampolės apylinkės teismo teisėją Dainių Gudą, mat Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai užfiksavo V.Knezevičiaus pokalbį su D.Gudu dėl vieno vyriškio paleidimo iš laisvės atėmimo vietos anksčiau laiko.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl D.Gudo atleidimo iš pareigų. Pastarasis neneigia pažįstantis V.Knezevičių, tačiau tikina esąs smarkiai nustebintas metamų įtarimų. D.Gudas laikinai nušalntnas nuo pareigų.

V.Knezevičių nemalonumai užgriūna jau ne pirmą kartą. 1997 metais jis buvo sulaikytas ir nuteistas už kyšininkavimą, tačiau ir tąkart laisvės atėmimo bausmės išvengė.

Vieno policijos pareigūno darbo kabinete jis paliko 1000 JAV dolerių. Pinigai buvo skirti už leidimą pasiimti policijos pareigūnų sulaikytą visureigį „Toyota Land Cruiser“.

Mašina priklausė Rusijos piliečiui, o pagalbos į V.Knezevičių kreipėsi jo pažįstama verslininkė. Tąkart pinigų perdavimą taip pat užfiksavo specialiosios tarnybos. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.