D. Grybauskaitė antros kadencijos į karjerą Europoje nekeis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:33 AM

„Niekada nepretendavau niekur, pretendavau ir dalyvavau Lietuvos prezidento rinkimuose. Ir rinkimų rezultatas yra toks, kad laikau jį įpareigojimu man likti Lietuvoje. Ir jokių kitokių diskusijų būti negali“, - antradienį Prezidentūroje žurnalistams sakė prezidentė.

Ji taip pat neatskleidė, ar šis postas siūlytas tiesiogiai, ar jis jai peršamas tik žiniasklaidoje.

„Tegul perša. Tai rodo, kad rimtai vertina. Bet mūsų Lietuvos žmonių vertinimą priimu labai tiesiogiai, kaip įpareigojimą. Tikiuosi prisiekti antrajai kadencijai “, - pakartojo ji.

Suaktyvėjus svarstymams, kas pakeis dešimt metų EK vadovaujantį portugalą Jose Manuelį Barroso (Žozė Manuelį Barozu), D.Grybauskaitę, kaip viena iš dviejų realiausių kandidačių, praėjusią savaitę savo interneto svetainėje įvardijo britų laikraštis „The Independent“. Ji minėta kartu su Danijos premjere Helle Thorning-Schmidt (Hėle Torning-Šmit).

Laikraštis nurodo, kad dviejų moterų kandidatūros svarstomos Didžiosios Britanijos premjerui Davidui Cameronui (Deividui Kameronui) priešinantis buvusio Liuksemburgo ministro pirmininko Jean-Claude Junckerio (Žano Klodo Junkerio) skyrimui į EK vadovo postą.

D.Grybauskaitės galima kandidatūra į EK prezidento postą spaudoje minėta ir anksčiau šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.